Október 31-én zárul boros cikkíró versenyünk

Borászportál
2019. október 01., 08:45


Szereted a bort, szívesen írsz róla és szeretnél egy útlevelet a boros világba? Magyarország leglátogatottabb boros oldala, a Borászportál újra cikkíró versenyt hirdet. 
Október 31-én zárul boros cikkíró versenyünk
Ha szereted a bort, van írói vénád és örülnél, ha névvel ellátott gondolataidat több ezren elolvasnák, itt a nagy lehetőség. Két kategóriában várunk cikkeket és egy rövid bemutatkozást 2019. október 31-ig az info@boraszportal.hu címre.
 

 
Mindkét kategória legjobb szerzőit értékes nyereményekkel és publikálási lehetőséggel jutalmazzuk. Hosszútávon pedig alkalmad lesz segítségünkkel beépülni a magyar boros közösségbe és fejlődni: ehhez mi biztosítjuk a részvételedet az ország legjobb boros rendezvényein, tanfolyamain és sajtórendezvényein. Nem a levegőbe beszélünk: a tavalyi verseny résztvevői közül többen is rendszeresen meghívást kapnak kóstolóinkra, hogy aztán ők írják az élménybeszámolót, van aki pedig a Vinoportra publikál rendszeresen szakmai tárgyú cikkeket.
 
És akkor íme a versenykiírás és a két kategória:
 
Kategória: élménybeszámoló 
Szívesen írsz, gyakran és kifejezően veted papírra a gondolataidat? Ha nemrég szüreten jártál, személyesen felfedeztél egy borvidéket, esetleg éppen egy izgalmas bórkostolón szerzett tapasztalataidat osztanád meg, ragadj tollat, és írd meg nekünk! Olyan színes élménybeszámolókat várunk ide, amelyekben a saját benyomásaidat, kalandjaidat, tapasztalataid írod meg, amit elolvasva mások is kedvet kapnak, hogy meglátogassák az adott vidéket, borkóstolót, eseményt. Fontos, hogy az írások valós, személyes élményeken alapuljanak, a saját egyéni gondolataidat, nézőpontodat tükrözzék.
 
Példák, amiből ötletet meríthetsz:
 
Beszámoló egy kóstolóról: Lehet-e eszményi a neszmélyi?
Beszámoló egy kirándulásról valamelyik borvidékünkön: Az Oroszlán és a Rigó 
Szüreti beszámoló: Etyeki szüreten jártunk
 
Nyeremények:
 
Ha írásod elnyeri tetszésünket, a nyereményed egy komplett csomag lesz: megjelenés, ajándék, szakmai fejlődés és „beutaló” a legjobb boros körökbe.
 
  • a cikkedet neveddel ellátva publikáljuk a Borászportál oldalon és megosztjuk portálunk Facebook-oldalán is
  • kapcsolatba lépünk veled, hogy megbeszéljük a további közös munka lehetőségét
  • ha megvalósul az együttműködés, külsős szerzőként kóstolókon, bemutatókon, sajtórendezvényeken képviselheted a portált; ezekről beszámolót készíthetsz, egyben beleláthatsz, hogyan is működik a boros világ
  • végül, de nem utolsó sorban a legjobb három írás szerzői sorrendben az alábbi ajándékokat kapják tőlünk:
 
1. díj: Alapfokú bortanfolyam a Borkollégiumban, Magyarország első boriskolájában (+a kurzus tankönyveit is megkapod tőlünk)
2. díj: Két belépő a november 16-i Bordói November Nagykóstolóra
3. díj: Egy belépő a Winelovers 100 egyik általad kiválasztott mesterkurzusára
 
Kategória: ismeretterjesztés
 
Elemző és kellően alapos személyiség vagy, aki tud strukturáltan gondolkodni, képes önállóan feldolgozni anyagokat akár részben ismeretlen témában is? Ha van egy kedvenc szőlőfajtád, borvidéked, boros könyved, amit bemutatnál másoknak is, várjuk írásodat ebben a kategóriában. Írj egy általános ismeretterjesztő cikket, aminek segítségével a borok világába éppen belekóstoló olvasók is tanulhatnak, fejlődhetnek. Fontos, hogy a cikk jól legyen felépítve, nyelvezete közérthető legyen, hogy azok is megértsék és kedvet kapjanak a témában való elmélyüléshez, akik még csak most ismerkednek a borokkal.
 
Példák, amikből ihletet meríthetsz:
 
Ismeretterjesztő cikk bor és étel párosításokról, arról, hogy mi ér miért működik: Merjünk bátran kisérletezni a bor-étel párosításokkal! 
Kedvenc szőlőfajta bemutatása: Kékfrankos vs. Blaufränkisch: mitől más?
Egy kedvenc bortípus, borstílus bemutatása: Mit kell tudni a proseccoról?
Kedvenc borvidék bemutatása: Tudj meg mindent Magyarország legkülönlegesebb borvidékéről!
Recenzió a kedvenc boroskönyvről: A borok hatalmas könyve
Egy boros tanfolyamon tanultak tananyagszerű feldolgozása: Egy fajta, ami a helyén van! - Borkollégium sauvignon blanc mesterkurzus
 
Nyeremények:
 
Ha jó az írásod, a nyereményed egy komplett csomag lesz: megjelenés, ajándék, szakmai fejlődés és tanfolyamok hazánk egyik legnagyobb múlttal rendelkező boros iskolájában, a Borkollégiumban.
 
  • a cikkedet neveddel ellátva publikáljuk a Borászportál oldalon és megosztjuk portálunk Facebook-oldalán is
  • kapcsolatba lépünk veled, hogy megbeszéljük a további közös munka lehetőségét
  • ha megvalósul a közös munka, bortanfolyamokon és mesterkurzusokon vehetsz részt, a legszínvonalasabb boros tankönyveket adjuk oda neked, amikből rengeteg tanulhatsz és ezt a tudást az oldalainkon megoszthatod másokkal is
  • végül, de nem utolsó sorban a legjobb három írás szerzői sorrendben az alábbi ajándékokat kapják tőlünk:
 
1. díj: Két éjszaka reggelivel két fő részére a monoszlói Liszkay Borkúriában, Magyarország egyik legimpozánsabb borbirtokán (a voucher 2019. december 15-ig használható fel hétköznapokon és hétvégén egyaránt)
2. díj: Bevezető tanfolyam a Borkollégiumban, Magyarország első boriskolájában
3. díj: Egy példány a magyar nyelvű Terra Benedicta könyvből
 
Ne felejtsd! A cikkeket a kategória megjelölésével és egy rövid bemutatkozással október 31-ig várjuk az info@boraszportal.hu címre. A „Tárgy” mezőbe kérjük, írd be: Cikkíró verseny.
 
Írj, nyerj és váltsd meg a belépődet a magyar borok világába!