Szüreti Borangoló Budapest szőlőskertjében

Borászportál
2017. szeptember 14., 08:00


Igazi szüreti kavalkád várja az Etyekre érkezőket szeptember 23-án. Borospincék, családi gazdaságok, műhelyek nyílnak meg a látogatók előtt, a bor- és gasztronómiai kóstolókat az egész család számára szórakozást nyújtó programok szinesítik.
Szüreti Borangoló Budapest szőlőskertjében
A délután 3 órakor a Kálvária térről induló traktoros, kisbírós, zenés-táncos szüreti felvonulás lesz a szeptember 23-án szombaton megrendezésre kerülő idei Etyeki Borangoló csúcspontja.
 
Helyszínek: Sánci borház, Kálvária tér, Körpince, Öreghegy, Újhegy, Kecskegödör, Gingalló csokoládéműhely
 
Az egész napos rendezvényen az idelátogatók családias hangulatban, folyamatosan szépülő környezetben fedezhetik fel az etyeki borvidék szépségeit. A bor, pezsgő, pálinka, must, borecet kóstolásán túl csoki kóstoló, sajtkülönlegességek, sonka, házi sütemények, szörpök, mézek és még falusi vendégasztal is szerepel a gasztrokínálatban. Külön kiemelendő, hogy a pezsgőt is készítő etyeki borászatok teljes létszámban felvonulnak, így kóstolható lesz a teljes etyeki pezsgő szortiment.
 
Pincészetek: Tátrai Pincészet, Orosz Gyula Családi Pincészete, Kattra Pincészet, Vabrik Pince, Kálna Pincze, Vizi Családi Pincészet, Nádas Borműhely, Fetzer Pince, Pécseli Pince, Buzál-Mórocza Pincészet, Anonym Pince, Hernyák Birtok, Rókusfalvy Birtok, Debreczeni Pincészet, Dvorák Pince, Kácsor „Kíra” Pince, Halmi Pince
 
Az esemény egyik különlegessége, hogy a bor kóstolása közben bárki meglátogathatja annak „születési helyét” is, ha becsatlakozik a „Pohárral a kézben” szőlőtúrára. A gyermekek se maradnak szüreti élmény nélkül: kipróbálhatják a szőlőpréselést és az elkészített mustjukat meg is ihatják. Csináld magad bográcsosra is van lehetőség, ehhez a Rókusfalvy Birtok biztosítja a tűzrakóhelyet és az eszközöket.
 
Ételek: Pezsgős csülök, mézes-krémes, saures zsemlegombóccal, csülkös-körmös pacalpörkölt, csirkepörkölt túróscsuszával, libatepertő krémes kenyér
 
A Borangolót élőzenés szüreti mulatság zárja.
Winelovers borok az olvasás mellé