
Amellett, hogy érdemes a fesztiválokon keresni Gere Attila Pincészetét, azért még mindig az az igazi, ha valaki személyesen, Villányban győződik meg arról, hogy mi a titka a borász családnak. Gyakorlatilag minden borászatra igaz, hogy a pincénél gazdagodnak a fogyasztók a legjobb élményekkel, Gere Andiék még ráadásul pár különleges tétellel is várják a Villányba látogatókat.
Ilyen például a fekete járdoványból készült bor, ami régi magyar fajta és csak ennél a pincénél van ma Magyarországon. Nincs is belőle akkora mennyiség, hogy kereskedelmi forgalomba kerülhessen, de aki Villányba látogat szinte biztos, hogy kap belőle kóstolót. Ezen kívül mindig vannak olyan, kísérletinek mondható házasítások, amelyeket szintén csak 1-2 helyen lehet kóstolni az országban, és persze a pincészetnél.

Gere Andiék pár éve a Junibor Egyesülettel megpróbáltak közeledni a magyar borászképzés intézményeihez, hogy tapasztalataikkal segítsék egy kicsit a képzés átalakítását, modernizálását, de ez az együttműködési szándék egyelőre nem hozta meg a kívánt áttörést. Ennek ellenére természetesen a Gere Attila Pincészeténél is mindent megtesznek a jövő borászainak a képzéséért, folyamatosan dolgoznak náluk gyakornokok, akik itt megtanulhatják a szakma alapjait.
Csúcstechnológiával és az új trendekkel egyaránt találkozhat az, aki a pincészethez kerül tanulóként, ami az előrelépéshez egészen biztosan elengedhetetlen. A biogazdálkodás követelményeit már hosszú évek óta betartó pincészetnél finom eljárásokat alkalmaznak, hogy a szőlőből és a területből egyaránt a legjobbat hozzák ki. Ezek az eljárások persze nincsenek kőbe vésve, ahogy a fogyasztói szokások változnak, úgy kell a borászoknak is alkalmazkodniuk ezekhez, még ha ez nekik nehezebben is megy, hosszabb időbe is telik értelemszerűen.
Egy jó, hagyományos rajnai rizlingért nem kell Németországig menni – elég a Pannonhalmi borvidék felé venni az irányt
„A bor kultúra, élmény és felelősség”
Miért menő, ha értesz a borokhoz? – akár egy randin is megmentheti a helyzetet
Ittál egy pohár bort a vacsorához? – A WHO szerint nem kellene. Soha. Egyáltalán
“Minél többet tanulsz róla, annál jobban szereted”
Két csúcstermék legjobbjai voltak jelen a Winelovers év végi kóstolóján
Zene, bor, nyár: A Varga Pince a nyári hónapokban koncertsorozattal és korlátlan borfogyasztással vár (X)
Megtalálni azt a mértéket és egyensúlyt, amelyre az életünk minden területén szükségünk van
Holdvölgy Experience, Mád
Borkóstoló
HOLDVÖLGY Birtok, Mád
Borkóstoló