
Amellett, hogy érdemes a fesztiválokon keresni Gere Attila Pincészetét, azért még mindig az az igazi, ha valaki személyesen, Villányban győződik meg arról, hogy mi a titka a borász családnak. Gyakorlatilag minden borászatra igaz, hogy a pincénél gazdagodnak a fogyasztók a legjobb élményekkel, Gere Andiék még ráadásul pár különleges tétellel is várják a Villányba látogatókat.
Ilyen például a fekete járdoványból készült bor, ami régi magyar fajta és csak ennél a pincénél van ma Magyarországon. Nincs is belőle akkora mennyiség, hogy kereskedelmi forgalomba kerülhessen, de aki Villányba látogat szinte biztos, hogy kap belőle kóstolót. Ezen kívül mindig vannak olyan, kísérletinek mondható házasítások, amelyeket szintén csak 1-2 helyen lehet kóstolni az országban, és persze a pincészetnél.

Gere Andiék pár éve a Junibor Egyesülettel megpróbáltak közeledni a magyar borászképzés intézményeihez, hogy tapasztalataikkal segítsék egy kicsit a képzés átalakítását, modernizálását, de ez az együttműködési szándék egyelőre nem hozta meg a kívánt áttörést. Ennek ellenére természetesen a Gere Attila Pincészeténél is mindent megtesznek a jövő borászainak a képzéséért, folyamatosan dolgoznak náluk gyakornokok, akik itt megtanulhatják a szakma alapjait.
Csúcstechnológiával és az új trendekkel egyaránt találkozhat az, aki a pincészethez kerül tanulóként, ami az előrelépéshez egészen biztosan elengedhetetlen. A biogazdálkodás követelményeit már hosszú évek óta betartó pincészetnél finom eljárásokat alkalmaznak, hogy a szőlőből és a területből egyaránt a legjobbat hozzák ki. Ezek az eljárások persze nincsenek kőbe vésve, ahogy a fogyasztói szokások változnak, úgy kell a borászoknak is alkalmazkodniuk ezekhez, még ha ez nekik nehezebben is megy, hosszabb időbe is telik értelemszerűen.
A tél dönthet a magyar bor jövőjéről?
Márton-napi újbor és libás finomságok: a Bock Étterem ünnepi ízei várnak november 8-án Villányban
Így írj borkóstolási jegyzetet!
A japán, a thai, és a görög konyha fogásai mellé is jó választás a bor
Misztifikáljuk újra a bort - Bortrendek 2025-re
Magyar Bor 2024: mozgalmas év idehaza és külföldön
Saját pezsgőnk születése Tállyán – a Tokaj Art Wine Pezsgőszeánszon jártunk
Összművészeti immerzív tárlat magyar borokkal a Cité du Vin "Via Sensoria" kiállításán
HOLDVÖLGY Birtok, Mád
Borkóstoló
HOLDVÖLGY Birtok, Mád
Borkóstoló