Így olvastok ti – április legnépszerűbb cikkei a Borászportálon

Borászportál
2018. április 30., 07:00


Áprilisban felraktuk a programtérképre Pannonhalmát, elmagyaráztuk a sillert és megnéztük, hogyan ünnepelnek a borászok – ráadásul eközben több cikkünkkel is olvasottsági rekordokat ostromoltunk.  Az alábbi írásban összegyűjtöttük a hónap legfontosabb történéseit és legolvasottabb írásait.
Így olvastok ti – április legnépszerűbb cikkei a Borászportálon
A hónapot azzal indítottuk, hogy megsúgtuk, idén muszáj Pannonhalmára figyelni. Olvasóink ezt megszívlelték, a hónap egyik leglátogatottabbja lett a borvidék idei széles programkínálatát bemutató cikk. Csak remélni tudjuk, hogy az írás ösztönzőleg is hat, és sokan elindulnak a nyáron, hogy felfedezzék ezt az izgalmas de (mostanáig talán) kicsit rejtőzködő borvidéket.
 

Még márciusban beszámoltunk róla, hogy az Y-generációt meghódítandó, villányi borászok új, fiatalos márkát és hozzá borstílust hoztak létre. Ennek apropóján a borvidék egyik ikonikus borászával, Polgár Zoltán beszélgettünk, aki elmondta, az új bor egyfajta jóvátétel is az egyik eddig alulértékelt villányi szőlőfajtával szemben.

A hónap közepén egy interjú erejéig Szekszárdra látogattunk, ahol Fekete Mihály borász egészen új dolgokat mesélt a sillerről, ami egykor az „iskolások bora” volt.

Április 20-án tartották a Borászok Borásza gálavacsoráját, ahol az is kiderült, ki kapja 2018-ban a rangos szakmai díjat. A jeles nap előtt Rókusfalvy Pállal, a díj alapítójával beszélgettünk, április 20-án pedig élőben közvetítettünk a helyszínről, rengeteg fényképpel.

Április 24-én tartotta Kékfrankos Április nagykóstolóját a Winelovers. A hagyományoknak megfelelően ezt egy kékfrankos teszt előzte meg, ahol megtudhattuk, valóban Sopron-e a fajta fellegvára. Az eseményekre felkészítésként összeállítottunk egy rövid kvízt is, ahol mindenki lemérhette, mennyire felkészült Magyarország első számú szőlőfajtájából.
Winelovers borok az olvasás mellé