Ihatott-e Szent István proseccót?

Borászportál
2018. szeptember 01., 08:21


Augusztusban a legolvasottabb cikkeink igen változatos képet mutattak. Az még hagyján, hogy a szüretről szóló képek népszerűek voltak, de vajon mit keres egyáltalán a fukusimai atomerőmű-baleset a boros cikkek között?
Ihatott-e Szent István proseccót?
Az idei extrém nagy melegnek köszönhetően vannak, akik már július utolsó vagy éppen augusztus első napjaiban neki kellett álljanak a szüretnek – írtuk a hónap elején. Borászatok által posztolt fotókat is mutattunk, amiken már javában zajlott a munka. De mik voltak vajon az első szőlőfajták, amik a pincébe kerültek?

Idén is megrendezésre került a Bohém Légyott a szent György-hegyi Gilvesy Pincészetnél. Hogy valóban igencsak bohémra sikerült a rendezvény, arról szubjektív élménybeszámolónk tanuskodik. És ezek csak a publikus részek!
 

Kutatók kimutatták, a 2011. március 11-én Japánban bekövetkezett fukusimai atomkatasztrófa még a kaliforniai borokra is hatással volt. Hogy milyenre, az ebből a cikkből kiderül.

A prosecco jelenleg a világ egyik legdivatosabb itala, ráadásul, úgy tűnik, egészséges is. Jó az ideigeinknek, jó a vérkeringésünknek és egy egészen meghökkentő hatása is van.

Koccinthatott-e Szent István az államalapításra borral? – tettük fel a kérdést az ünnep alkalmából augusztus 20-án. A válasz ebben a cikkben található.
 
Winelovers borok az olvasás mellé