Májusban ezek voltak a legolvasottabb cikkek nálunk

Borászportál
2021. június 02., 13:24


Több rangos szakmai díj, egy legenda és a világ leghype-oltabb alkoholos itala uralta a mögöttünk hagyott hónapot.
Májusban ezek voltak a legolvasottabb cikkek nálunk
Címlapfotó: www.timeout.com
 
A Bock Pincészet áprilisban indította el új vlogját, amelynek segítségével a borkedvelők betekintést nyerhetnek a borászat, a Hotel Ermitage, illetve az Óbor Étterem mindennapjaiba, közben megismerkedhetnek a borkészítés folyamatával, valamint a borkóstolás és borfogyasztás alapjaival és virtuálisan bebarangolhatják Villány legszebb dűlőit is. A második részben betekintést nyerhettek a Bock-pincerendszerbe, megismerhetitek a híres jammertáli családi pince történetét egyenesen Józsi bácsitól, valamint a hordók titokzatos világába is elkalauzolnak titeket.
 


2021. június 4-én immár 15. alkalommal osztják ki Magyarország egyik legrangosabb szakmai díját, a Borászok Borásza elismerést. Az 5 döntős névsorát már májusban nyilvánosságra hozták a szervezők, a lista ismeretében megtippelheted, ki lesz a végső győztes.

Idén is kiosztották a szakmában nagy presztízzsel bíró Errazuriz Wine Photographer of the Year díjat. A kategóriagyőztes fotók érdekessége, hogy egyiken sem látható bor. Viszont ettől még mindegyik szemet gyönyörködtető, nem csoda, hogy rengetegen kattintottatok.

Folytattunk sorozatunkat, amiben segítünk megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A legutóbbi részben a bor aromái között előforduló zöldfűszereket, gyógynövényeket vettük sorba.
 
A gin a világ egyik leghype-oltabb itala, pedig rendkívül egyszerű a receptje. Olyan egyszerű, hogy pillanatok alatt otthon is elkészítheted magadnak. Emellett még sok további érdekességet is megtudhatsz a cikkben a ginről.
 
Winelovers borok az olvasás mellé