Bordeaux Budapesten – immáron harmadszorra

Borászportál
2016. november 22., 11:00


Az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő nagy novemberi vörösbormustra igazi próbatétel a vendégeknek és a borászoknak egyaránt, hiszen nincs ma ennél szélesebb körű megmérettetés a bordeaux-i fajták terén Magyarországon.
Bordeaux Budapesten – immáron harmadszorra
A rendre 60-70 pincészetet felvonultató sétálókóstoló és az igazi különlegességekkel jelentkező tematikus mesterkurzusok pontosan megmutatják, hogy hol tart a magyar borászat, ha bordeaux-i fajtákról van szó, és persze a borászok is el tudják helyezni magukat a honi palettán. A magyar borvidékek többsége mellett Burgenland és a Temesvártól nem messze fekvő Temesrékas is képviselteti magát.
 
A kiállítók folyamatosan bővülő listája már elérhető, erre szokták azt mondani, hogy beleszédül az ember még a látványba is. Az idei felhozatal nemcsak rendkívül népes, de meglehetősen színes is, több olyan borvidék képviselői is ott lesznek november 26-án a budapesti Corinthia Hotelben, akikről elsőre biztos, hogy nem a vörösboros hagyományok jutnának az eszünkbe.

 
Persze nem minden vörösborral találkozhat itt a nagyközönség, a Bordói Novemberen, mint ahogy a neve is mutatja (sőt, ahogy a korábbi elnevezése, a Bordó Blend még jobban utalt rá) kizárólag bordeaux-i fajtákkal és azok házasításaival lehet majd találkozni. A cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot szerelmeseinek viszont egész biztosan ünnepnap lesz ez a szombat.
 
A sétálókóstoló mellett mesterkurzusokra is sor kerül majd, az érdeklődő borivók olyan borsorokat kóstolhatnak végig szakemberek irányításával, amelyre túlzás nélkül sehol máshol nem lenne lehetőségük. Erre mondják, hogy soha vissza nem térő alkalom, egész biztos, hogy a bordói fajták átfogó ismeretével fog távozni a rendezvényről mindenki. A Villányi Franc egyre nagyobb sikere is jelzi, hogy igenis van helyük a bordói fajtáknak Magyarországon, ráadásul gondos odafigyeléssel lehetséges a nemzetközi szinten is kiemelkedő borok készítése.
 
  • Bordói November Nagykóstoló
  • 2016. 11. 26. 14.00
  • Corinthia Hotel Budapest
  • Bővebb infóért kattints IDE!
Winelovers borok az olvasás mellé