Ezekért az „őszi” borokért ki sem kell lépned otthonról

Borászportál
2020. szeptember 06., 18:28


Őszi boros ajánlatok melegebb és hűvösebb napokra egyaránt. Rengeteg érdekesség és kedvezmény, ráadásul mindet megrendelheted otthonra anélkül, hogy kiszállnál a kedvenc fotelodból! Ne hagyd ki őket!
Ezekért az „őszi” borokért ki sem kell lépned otthonról
Tokaj-Hétszőlő Gyöngyöző Hárslevelű 2019 BIO
 
Ezekért az „őszi” borokért ki sem kell lépned otthonról
 
Ezzel az évjárattal debütál a Tokaj-Hétszőlő a buborékos borok piacán. 100% hárslevelű, illatos, kedves, vidám. Úgy tud nagyon könnyed maradni, hogy közben tartalmas is. Intenzív illatok, citrusok és fehérhúsú gyümölcsök, körte, nyári alma jellemzik. Finom, elegáns ízek, apró buborékok. A nyár egyik legjobb meglepetése, korántsem csak nyárra.
 
Tokaj-Hétszőlő: Az 1950-es évek és a rendszerváltás között a Tokaj-Hétszőlő teljes területe mentes volt a szőlőgazdálkodástól, így az akkoriban igen kártékony vegyszerektől is. Ez teremtett egy jó alapot a 1991-ben kezdett Hétszőlő Birtok rekonstrukciója során a természetes szőlészet és borkészítés filozófiájához, és a későbbi organikus felfogáshoz. Az organikus gazdálkodásra való átállás hivatalosan 2009-ben kezdődött. 2014-től a teljes terület átállt, és 2016 szeptemberére, szüretre megszerezték a hivatalos organikus jelzést a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok teljes területére.
 
 
PH-Érték
 
Ezekért az „őszi” borokért ki sem kell lépned otthonról
 
2017-ben 6 pannonhalmi borászat (Ács, Hangyál, Herold, Pannonhalmi Főapátság Pincészete, Pécsinger, Tar) és egy kommunikációs ügynökség klaszterszerű összefogásba és közös marketingmunkába kezdett. Az összefogás igazi erőpróbája a közös bor koncepciójának megfogalmazása, majd a bor elkészítése volt. 2018-ban kóstolhattad először a PH-Érték fehérbor-házasítást. A borvidékre jellemző, mégis a hat borász egyéniségét és gondolkodásmódját szépen bemutató közösségi bor, azonos márkanév alatt és egységes arculattal kerül a fogyasztókhoz. A PH-érték színe a zöldes fehértől a zöldes sárgáig terjedő skálán mozog. Friss és üde jellegű házasítás, ami hordozza a rajnai rizling jegyeit, miközben annak karaktere nem uralkodik el a cuvée-n. A bor kerek kortyban ölt testet, gyümölcsös ízvilágú, emellett lendületes és arányos savakkal rendelkezik. A Pannonhalmi Borvidék könnyedsége és jellegzetes egyénisége mutatkozik meg a palackozott tételekben.
 
 
Szent Gaál Kastély és Borház Bor és Grill
 
Ezekért az „őszi” borokért ki sem kell lépned otthonról
 
A Szent Gaál Kastély és Borház grill csomagjába válogatott borokra jellemző a bársonyos, harmonikus ízvilág, behízelgő tanninok, mindez tökéletes párt alkot a különböző grillsajtokkal, valamint  marhából és sertésből készült steakekkel. Érdemes báránnyal, vadhúsokkal is kísérletezni. A csomag tartalma: Szent Gaál Bikavér 2016, Szent Gaál Cabernet Franc 2017, Szent Gaál Cabenet Duo 2016, Szent Gaál Francia Hármas 2016,Szent Gaál Bodorka 2017, Szent Gaál Rózsája Rosé 2019
 
 
Tokajicum Aszú 6 Puttonyos 2013
 
Ezekért az „őszi” borokért ki sem kell lépned otthonról
 
Őszre fordulva (is) bátran nyúlhatsz egy gyönyörű tokaji aszúhoz. Ennek a tételenek az illatában kellemes mézes jelleg keveredik a propolisz és viasz jegyeknek köszönhetően. Forgatás során sárgabarack, őszibarack és lekvár köszön vissza a pohárból. A botritisz lágyan jelen van. Ízvilágában szép kellemes édes érzet figyelhető meg, mely a befőttek és a déli gyümölcsök ízével keveredik. A tökéletes egyensúlyt a savak állítják vissza, az alkohol csak kísérő szerepet tölt be. Mundus Vini 2017 aranyéremes aszú önmagában fogyasztva is különleges élmény.
 
 
Belward Pincészet Cirfandli 2019
 
Ezekért az „őszi” borokért ki sem kell lépned otthonról
 
Pécs zászlósbora, egyben a pincészet vezetőjének, Wilhelm Dávidnak személyesen is szívügye a cirfandli fajta. „Ez a legproblémásabb fajta, amit egy borvidék a zászlajára tűzhet, mégis a mi cirfandlink a legpécsibb cirfandli” – nyilatkozta a szeptember 17-én megjelenő Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazinnak. Igazat kell adnunk neki, aki egyszer kóstolja, abban tényleg felidéződik a napsütötte, már-már mediterránba hajló Pécs és a környező tájak! Limitált 1000 palack készült ebből a kirobbanóan citrusos, markáns savval bíró borból.
 
 
Tiffán’s Portugieser 2016
 
Ezekért az „őszi” borokért ki sem kell lépned otthonról
 
Az őszi átmenetre, mielőtt beköszönt a hideg, és rátérünk a melengető testes vörösökre, nem is találhatnánk alkalmasabb társat, mint egy portugieser. Ez a fajta Villány védjegye, tradicionális fajtája, a pincék termékskálájának alapja. Ez a tétel pedig a borvidék élő legendájának, Tiffán Edének a jó évjáratú portugiesere, friss, üde, lágy, kevés cserzőanyagot tartalmazó, fiatalon is könnyen fogyasztható bor. A Tiffán’s Portugieser a villányi Jammertal és Sterntal, a nagyharsányi Várerdő és Ördögárok dűlőkben termett. A szőlőt megfelelő érettségben és egészségesen szüreteltük le, a végeredmény egy lágy, igazi portugieser lett.
 

Jammertal Borbirtok Winelovers Borcsomag
 
Ezekért az „őszi” borokért ki sem kell lépned otthonról

Egy nyáron összeállított csomag, ami őszre is tökéletes választás neked. Pláne ha megtudod, hogy most kedvezményesen vásárolhatod meg ezt a 6 remek bort. Javasoljuk, a testesebb vöröseket tedd el a hűvösebb napokra. Például a Cassiopeia Franc 2011-est, ami egy igazi csúcsbor. Gyönyörűen mutatja az érett, nagy franc-okra jellemző nyúlós szilvalekvár aromavilágot, melyet a néhány százalékban hozzáadott merlot szedres háttere még inkább kiemel. Bár tökéletesen érett szőlőből készült, nyoma sincsen benne lekvárosságnak. Karakteres, férfias, de nem sav- vagy tannintúlsúlyos bor. Nagyszerűségét az adja, hogy egyszerűen minden a helyén van benne. Hideg előételektől a nehéz húsételekig mindennel párosítható, de hosszú beszélgetések mellé is megunhatatlan társ.
 
A csomag tartalma: 1 palack Red Baron 2016, 1 palack Bluebird 2016, 1 palack PP 2019, 1 palack Jammertal Grand 2017, 1 palack Jammertal Blue Sky 2012, 1 palack Cassiopeia Franc 2011
 
 
Bognár Pincészet Villányi Cabernet Franc
 
Ezekért az „őszi” borokért ki sem kell lépned otthonról
 
A pincészet fehér címkés villányi borválogatását azoknak a borkedvelőknek készítik, akiknek fontos a termőhely, ami garantálja a kimagasló minőséget. Tételeikben fellelhetőek a Villányra jellemző vonások, emellett saját stílusuk is megjelenik, ami az eleganciát és a gyümölcsösséget párosítja. Ezt a cabernet franc-t 2018-ban az ország borkiválóságai közé választották. Nagy elváráshoz, nagy test, gyümölcsösség és lendület párosul Villányból. A bort jellemzi a szedres, paprikás és ásványos ízvilág, melyhez kedvességet a tölgyfa fűszeressége ad.
 
 
Pannonhalmi Főapátság Pincészete Hemina Fehér 2019
 
Ezekért az „őszi” borokért ki sem kell lépned otthonról
 
Az ősz természetesen nemcsak a vörösekről szól, egy testesebb, éretteb fehérbor ugyanolyan jól fog esni Neked! A Hemina egy burgundi típusú fehérbor, aminek összetétele az évjárat adottságai szerint a stílust követve változik. A tétel döntő részét szolgáltató chardonnay-ra a többedszer használt fahordóban történő érlelés jegyei is hatással voltak, mindezt szépen egészít ki a pinot blanc testessége, a viognier érett gyümölcsössége és a sauvignon blanc élénkebb savvilága. Illatában és ízében egyaránt nagy hangsúly kerül a bor érlelt gyümölcsaromáira és meszes ásványosságára, ugyanakkor krémességét, vajasságát a finomseprőn történő hosszú érlelése adja. A végeredmény egy komplex és jól érlelhető tétel.
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé