Láttál már borképregényt?

Borászportál
2020. október 31., 07:10


Kalandos utazásra hív az etyeki Haraszthy Pincészet, ahol Haraszthy: The Story néven új termékcsaládot, bortrilógiát alkottak. A Pioneer, Sheriff és Hero névre keresztelt könnyed, friss borok címkéi a pincészet névadójának, Haraszthy Ágostonnak legendás életútját mesélik el vidám, képregényes formában.
Láttál már borképregényt?
A nyár slágere az etyeki Haraszthy Pincészet új borsztorija, amelyet a borászat névadójának kalandokkal teli élete inspirált. A három különböző bor, a Pioneer, Sheriff, és Hero Haraszthy Ágoston három életszakaszát meséli el képregényes, vidám borcímkékkel. A kalandor, felfedező, városalapító sheriffet, Kalifornia magyar grófját ma már a kaliforniai szőlőkultúra atyjaként tartja számon a világ. Nem meglepő, hogy a pincészet tulajdonosa, az argentin származású Carlos Coelho róla nevezte el 1996-ban alapított borászatát, hiszen számos párhuzamot vélt felfedezni saját élete és Haraszthy élete között:
 
„Mindig is izgalmasnak tartottam Haraszthy Ágoston életútját: kalandor, felfedező, úttörő és útkereső volt, és ami a legfontosabb: soha nem adta fel! Az ő története inspirált a pincészet alapításánál, és az új bortrilógia megalkotásánál. A Haraszthy-The Story az ő történetét meséli el a képregényes, vagány címkékkel, a borok pedig vibrálóan frissek, könnyedek és gyümölcsösek, igazi ízutazásra hívják a fogyasztóinkat”-nyilatkozta Carlos Coelho.
 

 
A kalandor, a sheriff és a hős az ígéret földjén
 
Láttál már borképregényt?
 
A The Story első tagja a Pioneer: a nyár slágere lesz ez a bor! Illatos, könnyű Irsai Olivér, citrusos, bodzavirágos ízképpel, élénk savakkal, fröccsbornak is kiváló. A címke a felfedező, úttörő éveket meséli el, Haraszthy megérkezését Amerikába a negyven napos hajóút után. A történet itt kezdődik…
 
Láttál már borképregényt?

 
A második fejezet, a Sheriff egy gyümölcsös rozé, a pinot noir minden szerethető tulajdonságával: gurulós málna, frissesség és vidám rózsaszín, igazi randi-bor! Haraszthy itt már postakocsikat üzemeltet és gyümölcsösöket, szőlőterületeket birtokol, San Diego központját már Haraszthy negyedként emlegetik…
 
Láttál már borképregényt?

A trilógia harmadik bora a Hero: a kiteljesedés bora, Haraszthy beírja a nevét Kalifornia bortörténelmébe. A Hero egy harmonikus, friss cuvée királyleányka és sauvignon blanc szőlőből. Zöldalma és fehér virágok köszönnek vissza illatban, tartalmas, krémes ízképpel.
A teljes sztori az új borcsalád saját microsite-ján olvasható, ahol nyereményjáték is várja a fogyasztót.
https://www.haraszthystory.hu/sztori
 
Folytatás következik!
 
A borok megvásárolhatók országszerte az Auchan és Interspar áruházakban.
 
Haraszthy Pincészet

A borászatot 1996-ban az argentin származású, de Kaliforniában és Magyarországon is otthon levő Carlos Coelho alapította Etyeken, az Öreghegyen. A névadó Haraszthy Ágoston, a kaliforniai szőlőkultúra atyja, aki példát állított fel azzal, hogy a tradicionális értékeket sikeresen ötvözte a modern szemlélettel. Az elmúlt két évtized során, ezt az értékrendet szem előtt tartva készítik karakteres boraikat az Etyek-Budai borvidéken a borász, Pázmányi Dániel vezetésével.
 
A magyar fajták mellett Burgundia fő szőlőfajtáinak helyi tökéletesítésével is foglalkoznak. A borok legnagyobb részben az alábbi fajtákból készülnek: Irsai Olivér, sauvignon blanc, chardonnay és pinot noir.

A szortimentben az argentin (Palo Alto) és kaliforniai (Tantara) testvérpincészetük tételei is megtalálhatóak.
 
A Haraszthy Pincészet a 143 hektárnyi váli és etyeki területeivel mára az Etyek-Budai borrégió legnagyobb földbirtokosává vált. A pincészet éves termelése 250 ezer palack.

A Haraszthy birtok a pincészetet és a mellette található Matador éttermet foglalja magába. A birtok számos programmal várja látogatóit. Pihenni vágyó vendégeknek remek kikapcsolódást nyújt az étterem mellett található úszómedence és kültéri szauna.
Winelovers borok az olvasás mellé