Szeged: Villányi cabernet franc lett a város bora

Borászportál - MTI
2013. május 22., 17:39


Borválasztás - A Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet 2008-as cabernet franc-ja nyerte a XIX. Szegedi Borfesztivál fődíját, amely az elismeréssel együtt elnyerte a Szeged Város Bora 2013 címet is. A díjakat kedden adták át a Tisza-parti városban.
Szeged: Villányi cabernet franc lett a város bora
 
A fesztivál legszebb fehérbora a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2012-es kunsági cserszegi fűszerese lett. A legszebb vörösbornak a szekszárdi Vesztergombi Pincészet cabernet franc és merlot házasításából készült, 2011-es Turul cuvée-jét választották. A legszebb desszertbor címet pedig a Tokajicum 2010-es Reneszánsz cuvée-je érdemelte ki.
Különdíjat kapott a badacsonyi Istvándy Pincészet 2011-es Golgotája, a szekszárdi Tringa Borpince 2012-es blauburgere, a Font Pincészet 2012-es kékfrankos rozéja, valamint a Csányi Pincészet 2009-es Villányi cuvée-je.
A vasárnapig tartó XIX. Szegedi Borfesztiválon csaknem másfélszáz pincészet nedűiből kóstolhat a több tízezer látogató. A kiváló borok mellett a Széchenyi tér platánfái alatt komoly- és könnyűzenei, valamint dzsesszkoncertek is szórakoztatják az egybegyűlteket, péntektől pedig a Borászportál standja is várja a borkedvelőket, ahol a nyereményjátékunkban részt vevők között félóránként sorsolunk majd ki egy-egy palack bort.
 
Winelovers borok az olvasás mellé