VinCE Balaton - hűsítő programok a balatonfüredi befutóban

Borászportál
2013. június 24., 11:58


Programajánló - A balatoni borok élmezőnye július utolsó hétvégéjén a Kékszalag vitorlásaival együtt éri el Balatonfüred partjait. A Vitorlás tér és a Tagore sétány 2013. július 25. és 28. között elegáns promenáddá változik, ahol jégbe hűtve vonulnak fel a legjobb borok és exkluzív kóstoló programok.
VinCE Balaton - hűsítő programok a balatonfüredi befutóban
 
A fesztivál hangulatról Harcsa Veronika, a Falusi Mariann és Sárik Péter duó és az Ivan & The Parazol, esténként pedig DJ-k gondoskodnak, míg a legkisebbeket a gyermekprogramokon várják a szervezők.

A tó északi fővárosa, egyben a Balatonfüred-Csopaki borvidék központja idén júliusban nemcsak Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyének, de a Balaton legexkluzívabb borfesztiváljának is otthont ad. A program célja, hogy a színvonalas borászatok és szórakoztató programok felsorakoztatása mellett Jókai Mór vagy Blaha Lujza gasztronómiai tippjeivel idézze fel Balatonfüred kulturális hagyományait, e mellett a magyar termelők minél szélesebb és ízesebb kínálatát is bemutassa a közönségnek.

Hűsítő kortyok és gasztro élmények

Klasszikus balatoni fehérek; olaszrizling és szürkebarát, különleges helyi szőlőfajták; kéknyelű és vulcanus, a nyár slágerei; a frissítő sauvignon blanc-ok és rozék, esetleg egy könnyű nyáresti vörösbor? A VinCE Balaton hétvégéjén mindenki szabadon tobzódhat a stílusokban, horgonyozhat le kedvence mellett, vagy hajózhat új vizekre a borok és habzóborok megismerésében.
 
A fesztiválon kiállítók egyetlen közös pontja a magas minőség lesz, amelyet a VinCE Balaton szervezői garantálnak. A csúcsborok mellett minden kiállító egységes, 200 Forint/dl áron kínálja majd egy-egy kellemes nyári borát vagy fröccsét, amelyeket az ajánlott sorrendben végigkóstolva a vendégek a VinCE Balaton közönségkedvencének megválasztásában is közreműködhetnek.

A helyi, badacsonyi és csobánci borászatokon kívül felsorakoznak majd az árnyas sétányon a többi hazai borvidék – köztük Villány, Szekszárd, Eger, Etyek – képviselői is, míg a hazai gyümölcsök legjavát szörpök vagy nemes pálinka formájában ízlelhetjük meg.

A gourmet közönség Balatonfüred legendás Vitorlás Étterme mellett a grill- és sonkáspultoknál lakhat jól a gasztro élményekkel, a főfogásokat pedig házi készítésű lekvárokkal, további finomságokkal tetézhetik be.

Programok tudásszomjra

A legendás hajóskapitányok legfontosabb motivációja mindig is a felfedezés volt, ezért a VinCE szakértő mancsaftja idén nyáron is gondoskodik róla, hogy az új ismeretekre szomjas borkedvelők megtalálják számításukat.

A VinCE Bárban óránként más-más témákban kalauzolnak végig a meghívott előadók, a közönség velük együtt kóstolhatja és fedezheti fel a helyi és hungarikum szőlőfajtákat, pálinkakülönlegességeket, vagy épp a nyár koktélslágereit. Itt hallhatnak bővebben Jókai Mór és Blaha Lujza gasztronómiai munkásságáról, kedvenc receptjeiről is. (A program ingyenes, de a korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztrációhoz kötött.)

A Kóstolószalonban Enomatic gépek gondoskodnak majd a borok megfelelő hőmérsékletéről és adagolásáról, a vendégek dolga mindössze annyi lesz, hogy az 50 tétel közül kiválasszák, mi mindenre kíváncsiak a fajtajelleges vagy épp különleges borok közül. (A Kóstolószalon belépőhöz kötött, amely helyben vásárolható meg.)

Fesztiválhangulat a promenádon

A hullámok moraja, a szél zúgása a fák lobjain, vagy a poharak csilingelése már adott, vendégelőadóink küldetése pedig, hogy még inkább felpezsdítsék a hangulatot.

Sárik Péter jazz zongorista és Falusi Mariann énekesnő több mint három éve lépnek fel együtt és a közismert jazz sztenderdek mellett régi magyar slágereket is jazzre írnak át, felfrissítve ezzel a legnépszerűbb örökzöldeket.

Harcsa Veronika és zenésztársai a Bin-Jip formációban újabb zenei műfajok felé eveznek el, az improvizáción keresztül egy modern hangzásig, ahol a fő ívet megadó dallam mellett triphop, elektro és nu-jazz elemek találkoznak.

A zenei programot a fiatal generáció kedvenc, korábban slágerlista-vezető rock n' roll csapata, az Ivan & the Parazol és a country, rockabilly műfaj sztárjai, a Nyughatatlan élő koncertje színesítik, esténként pedig a Deaf DJs és DJ Dóra kísérik el a fáradhatatlan fesztiválozókat a csillagos éjszakába.

A bordal hagyományok az alternatív bordalok tehetségkutató versenyén vesznek új lendületet, ahol a fiatal tehetségek minél frissebb és ötletesebb formában adagolják a zenét a borokhoz.

VinCE Balaton - hűsítő programok a balatonfüredi befutóban


A legkisebbeknek és a legnagyobb életművészeknek

A családdal érkezők a játékos aktivitásokkal teli gyermekmegőrzőben találhatnak elfoglaltságot a kicsiknek, míg a baráti társaságok különleges balatoni élményprogramra jelentkezhetnek. A VinCE Balaton hajójának kapitánya borértő túravezetőivel mind a kirándulók biztonságáról, mind a monte-carlói életérzésről gondoskodik majd. A társaság a választott tematika szerint a tavon suhanva ismerheti meg a különböző pezsgőket, távoli földrészek borait, vagy épp a rozék sokszínűségét.

A fesztivál alatt Balatonfüred nevezetességei, a Jókai Mór Emlékház és a főként képzőművészeti alkotásokat bemutató Vaszary Villa is várják a látogatókat.

VinCE Balaton – 2013. július 25–28., Balatonfüred, Vitorlás tér és Tagore sétány
Kóstolás 600 Ft-os borospohár megvásárlásával, a belépés ingyenes.
A vendégek a VinCE Balaton ajánlásával a kiállító borászatok egy-egy borát egységes, 200 forintos áron kóstolhatják végig.
vincebalaton.hu
Winelovers borok az olvasás mellé