Különlegességekkel készül a Zsálya Bisztró az Egri Bikavérünnepre

Borászportál
2013. július 03., 07:34


Borkorcsolya - Az Egri Bikavér Ünnep egy életérzés, amelyet csak a helyszínen lehet átélni és megtapasztalni. A kiváló borokat pedig ezúttal - a Bolyki és a Demeter Pincészet standján - a Hotel Aqua Egerés a Zsálya bisztró finomságai kísérik.
Különlegességekkel készül a Zsálya Bisztró az Egri Bikavérünnepre
 
A július 11. és 14. között megrendezett Egri Bikavérünnepen nem csak az egriek legendás vörösbora kap kiemelt szerepet, hanem a - hasonló sikerek elé néző - Egri Csillag is.

Régi és közkedvelt hagyománya a Bikavér Ünnepnek, hogy a borokhoz Eger és a környék legjobb konyhái készítik az egyedi alkalomra komponált ételeket. Egy bikavér, egy egri étel, igazi borgasztronómiai gála. Idén is az új, kibővített helyszínen, az Érsekkert árnyas, zöld miliőjében kerül megrendezésre a borünnep. A tavalyi év generációs áttörést hozott a fesztivál életében, így szinte minden korosztály és a családok is képviseltetik magukat. A rendezvény új színfoltja az Érsekkerti tó mögötti területen az Egri Csillag terasz lesz.    
 
A rendezvényen köszöntik Eger kiemelkedő szőlő- és bortermelőit, gasztronómusait, emellett lesz ”bikavéradás”, a kicsiknek kisállat simogató, a nagyoknak hideg csillag- és rozé fröccs teszi emlékezetessé a hétvégét. Két színpadon négy napig sokszínű zenei kínálat, páratlan hangulat, kézműves termékek, önfeledt szórakozás várja vendégeinket.

A Zsálya Bisztró idén különleges ételekkel készül a rendezvényre. A Bolyki Pincészet standján a közkedvelt kenyérlángost gondolják újra, hiszen lesz báránnyal, sonkával, tinórával és kecskesajttal készült változat is, a Demeter Pincészet standján pedig a Spare Rib, magyar hangja lesz kóstolható, vagyis az óldalas, káposztával. Desszertnek mindkét helyen a habkönnyű tiramisut ajánlják.

www.bikaverunnep.hu
www.hotelaqua-eger.hu
Winelovers borok az olvasás mellé