Megjött a RedY, Villány legújabb márkája

Borászportál
2018. március 28., 15:52


Április 7-én szombaton lehet először megkóstolni a villányi borvidék legújabb dobását. Könnyed, gyümölcsös, vidám, fiatal, bulis, kedves, pimasz, vagány, izgalmas.
Megjött a RedY, Villány legújabb márkája
A ready (angolul kész) szó játékos megkurtításával létrejöhozott RedY (szó szerint „vörös y”) nevet kapta a villányi borvidék legújabb terméke. A névben az Y arra utal, hogy a villányi pincészetek ezen a „bisztróboron” keresztül szeretnék megszólítani és megnyerni maguknak a Y generáció fiataljait.
 

„Könnyed, gyümölcsös, vidám, fiatal, bulis, kedves, pimasz, vagány, izgalmas. Nem akar több lenni, mint ami, de kevesebb sem. Pont olyan, mint a készítői, a fiatal és örökifjú villányi borászok. A villányiak szeretnek és tudnak is bulizni, ezért megalkották a tökéletes bulibort, a RedY-t.” – olvasható a szerkesztőségünknek eljuttatott sajtóanyagban.

A bor, amelyet kezdetben 9 pincészetben készítenek, azonos márkanévvel, játékos közös címkével kerül forgalomba. Már itt eldől, hogy míg a másik borvidéki márka, a Villányi Franc a borban komolyabb elmélyülést kereső fogyasztókat célozza, ez a bor a laza beszélgetések, bulik társa lesz.
 

RedY termelő pincészetek: Bock Pincészet, Csányi Pincészet, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Maczkó Pincészet, Mokos Pincészet, Ősi Pincészet, Polgár Pincészet, Szemes Pincészet, Tiffán Ede és Zsolt Pincészete, Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet.

 
A „Villány vidám arcát” felvillantó RedY egy portuguieser alapú házasítás, amelyben megjelenhetnek még a blauburger, zweigelt, kékfrankos, kadarka és más Villányban honos fajták. Az alkotók elképzelése szerint illatában elsődlegesek a piros- és feketebogyós gyümölcsök, fellelhetők enyhe hordóhasználatra utaló fás jegyek, miközben a kortyban a lendületes gyümölcsös primer ízek dominálnak.
 
Megjött a RedY, Villány legújabb márkája

Az új termékkel legelőször április 7-én a pécsi Zsolnay Negyedben, a Portugieser du Monde nemzetközi borversenyt kísérő kóstolófesztiválon lehet találkozni. A hivatalos premier a májusi budapesti Gourmet Fesztiválon lesz.
 
Fotók: Pécsi Borozó
 
Winelovers borok az olvasás mellé