Az év 5 legolvasottabb cikke - mi érdekelte az embereket a Covid mellett?

Borászportál
2020. december 30., 08:15


Az évet első sorban a koronavírus tematizálta, azonban továbbra sem felejtettük el élvezni az életet. Ez jól látszik a legolvasottabb cikkek listájából, ahol szerencsére minden körülmény ellenére a boré és a borászoké a főszerep. Következzen a TOP5!
Az év 5 legolvasottabb cikke - mi érdekelte az embereket a Covid mellett?
5. „Mr. Párizs Ítélete” találkozása „Monsieur Cabernet Franc”-nal
 
Februárban  Magyarországon járt Steven Spurrier, a világ egyik legnevesebb borszakértője és meglátogatta Villányban azt a borászt, akit anno ő nevezett el „Monsieur Cabernet Franc”-nak. Utóbbi mesélt a Borászportálnak a viszontlátás örömeiről. A Malatinszky Csabával készített interjú az 5. legolvasottabb volt 2020-ban.

 

 
4. Boros filmek karanténra
 
A koronavírus első hulláma idején összeszedtük a legjobb borral kapcsolatos filmeket – ha már úgyis otthon kell maradnunk. A listából bátran szemezgethetünk most az ünnepek alatt is, a csupa jobbnál jobb alkotás számos külöböző műfajban járja körül a bor témáját.

3. A borok, amik meghatározták 2020-at (és meg fogják határozni 2021-et)
 
Februárban első alkalommal került megrendezésre a Winelovers Grand nagyszabású kóstolót több száz kiállító és több ezer kóstolható bor „közreműködésével”. A Borászportál újságírói számos tételt végigkóstoltak ezek közül és bemutatták azokat egy csokorba szedve, amik most vannak pályájuk csúcsán, vagyis még 1-2 évig biztosan örömet okoznak nekünk. Ha még nem tetted, böngészd végig a most az ajánlót és válaszd ki belőle a saját kedvenceidet, hogy jól induljon az  új év. Még egy jó hír a végére: hacsak a járvány nem húzza keresztül a szervezők számításait, 2021 februárjában ismét megtartják a Winelovers Grandot.

2. Koch Pálma az új sztárborász?
 
A 2019-ben az Év Bortermelőjének választott Koch Csaba lányában minden adottság megvan ahhoz, hogy egy napon édesapja nyomdokaiba lépjen. Két vele készített interjúban is megbizonyosodhattunk erről (elolvashatók itt és itt), mind a kettő a megjelenése hónapjában a legnépszerűbb cikknek bizonyult és az összesített rangsorban is előkelő helyen végeztek. Az első sikere adta egyébként az ötletet, hogy a „feltörekvő fiatal borászok” bemutatásának egy egész mellékletet szenteljünk a szeptemberben megjelent Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazinban. A visszajelzések alapján azokat az írásokat is nagyon szerették olvasóink.

1. Koronavírus és az alkohol kapcsolata
 
Az egész életünket 2020-ban a koronavírus határozta meg, nincs ez másként a Borászportál olvasottsági listájával is. Toronymagasan az a cikkünk kapta a legtöbb kattintást, amiben annak az USA-ban tavasszal felröppent, utóbb hamisnak bizonyult hírnek jártunk utána, miszerint az alkoholfogyasztás védelmet biztosít a Coviddal szemben. Sajnos a kérdés még mindig aktuális, de talán a Borászportál cikknek is köszönhetően végképp sikerült elolszlatni az ilyen tévhiteket.
Winelovers borok az olvasás mellé