Érkezik a 100 legjobb magyar bor!

Borászportál
2018. július 26., 11:02


Javában folynak a 100 legjobb magyar bort bemutató kiadvány, a Winelovers 100 munkálatai. Miről szól ez a kiadvány? Mi köze hozzá egy Master of Wine-nak? Hogyan lehet hozzájutni? Hol lesznek kóstolhatók a legjobb borok? Minden információ plusz kulisszatitkok a kattintás után.
Érkezik a 100 legjobb magyar bor!
Már előjegyezhető az ősszel megjelenő Winelovers 100 – 100 legjobb magyar bor kiadvány, ami az idei év legjobb magyar borait gyűjti össze. Nincs más dolgod, mint ellátogatni a kiadvány hivatalos oldalára, és előjegyezni az újságot, így biztosíthatod, hogy a listával a kezedben a pénzedért a jövőben mindig a legjobb boros élményben lesz részed.

Erre garancia a Winelovers szakmai csapata, akikre nyugodtan rábízhatod magad, ha borválasztásról van szó. A nagykóstolókat (Tokaji Március, Kékfrankos ÁprilisPezsgő Június, Olaszrizling Október, Bordói November) megelőző bortesztek mellett számos más kóstolót is bonyolított már a Winelovers.
 

Ez most azonban valami egészen új lesz. Az 2018-as Winelovers 100 – 100 legjobb magyar bor több szempontból is különleges és úttörő vállalkozás. Egyrészt az elsőtől az utolsó oldalig a Winelovers készíti, a legnagyobb gonddal, így mind tartalmában, mind küllemében a legmagasabb színvonalon kerül az olvasók elé.

Másik szenzáció, hogy a kóstolóbizottság élére Caroline Gilby borszakírót, Master of Wine-t sikerült megnyerni. Nem tudunk róla, hogy Master of Wine valaha vett volna részt hasonló magyar magazin elkészítésében. Caroline ráadásul abszolút magyar specialista, elég ha annyit mondunk róla, a magyar borászok első külföldiként őt választották idén a Borászok Barátjának. A bíráló csapat tagja még hét WSET diplomával rendelkező nemzetközi borakadémikus (többen a Borkollégium oktatói). Azonos képzési hátterük biztosítja az egységes, elfogulatlan bírálatot. (A zsűrinek a kóstoló első napján szerzett benyomásairól már írtunk röviden.)
 
Érkezik a 100 legjobb magyar bor!

A kóstolás és kiválasztás menete egyébként továbbra sem változott, a legjobbakból választják a legjobbakat. A versenyre idén is csak azokat a magyar borászok által készített tételeket lehetett nevezni, amelyek a rangos hazai vagy nemzetközi versenyek valamelyikén aranyérmet nyertek.

Nagyon fontos, hogy a kiválasztott 100 legjobb borról nem csak ír a Winelovers, de hamarosan elérhetővé is teszi azokat az olvasók és érdeklődők számára. A legjobb tételek szinte kivétel nélkül bekerülnek a Borkollégium zsűritagok által vezetett Mesterkurzusaira, illetve kóstolhatók lesznek a decemberi Winelovers 100 kóstolón is.

És ez még csak a kezdet! Mostantól a megjelenésig a Winelovers 100 weboldal és Facebook-oldal folyamatosan jelentkezik a legújabb hírekkel, információkkal, cikkrészletekkel, sőt még a címlappal is, hogy tudjátok, mit kell keresnetek az újságárusoknál!