Februárban a borágazatot is leuralta a koronavírus

Borászportál
2020. március 03., 08:37


A hónap legolvasottabb Borászportálos cikkeit egy sajnálatos és egy örömteli esemény határozta meg.
Februárban a borágazatot is leuralta a koronavírus
Címlapkép: cnn.com
 
„Közel egy év telt el azóta, hogy először Bajon jártam. Megfertőzött annyira, hogy most a Budafoki Soós István Borászati Iskolában mérem a must vagy bor titrálható savait. Visszatekintek és azt látom, hogy hosszú volt az út idáig, de igazából az egész csak most kezdődik, szóval hosszú volt az út a rajtig” – írta nekünk Székely Emőke tavaly októberben, a cikkíró versenyünkre beküldött írásának bevezetőjében. A hangulatos cikk a hónap egyik legolvasottabbja lett.
 

Február 1-én debütált a Winelovers Grand, a Winelovers márka új csúcseseménye, amin a hazai borvilág meghatározó szereplői képviseltették magukat. Jelen volt többek között Malatinszky Csaba, akinek az esemény egy nagy találkozást is hozott egyben. A rendezvényről készült beszámolóra, a 2020-as újdonságokat és a kedvenc tételeket felsoroló cikkekre is nagyon sokan kattintottak.
 


Az utóbbi évek egyik meghatározó trendje a különféle habzóborok előretörése. A buborékok szerelmeseinek itt egy újabb feltörekvő tehetség: a spanyolok cavaja akár még Champagne egyeduralmát is képes lehet megtörni.

Februárban bejárta a közösségi oldalakat egy szalagcím, miszerint az „alkohol megöli a koronavírust”. Az Egészségügyi Világszervezet kiadott a vírusról egy „kisokost”, amiben többek között az alkohollal kapcsolatos tudnivalókról is szó esik.