Neszmély és Tokaj összecsapott júniusban. De ki nyert?

Borászportál
2018. június 30., 07:00


Júniusi legolvasottabb cikkeink ötös listáján két-két Neszmélyről illetve Tokajról szóló cikk is szerepel. És egy olyan is, amit az atomenergia hajtott az élbolyba.
Neszmély és Tokaj összecsapott júniusban. De ki nyert?
Idén hatodszor került megrendezésre a Nagy Tokaji Borárverés. Az itthon úttörőnek számító kezdeményezés egyik szervezőjének, Laurent Comas segítségével bepillantottunk a kulisszák mögé és végigvettük a borárverések történetét a nagyvilágban.

Május utolsó napjaiban került sor a Winelovers Wednesday Neszmély kóstolójára. A rendezvényről készült beszámolónk arra a kérésre kereste a választ, mennyi esélye van ennek az elfeledett borvidéknek visszatérnie az élvonalba. Egy másik cikkben pedig azt mutattuk be, a borvidék nyáron a fesztiválok otthona is, a változatos programok pedig joggal számíthatnak az alig egy órányira taláható főváros lakóinak érdeklődésére.
 

Június közepén Szekszárdon jártunk a Bodri pincészetnél. Jól tettük, hamarosan ugyanis olyan változások mennek végbe a régióban, ami után a borvidék többé biztosan nem az lesz, ami előtte volt. (Egyébként ez a cikk volt az abszolút győztes a kattintásokat tekintve.)

Végül a hónap vége felé közeledve bemutattunk három szó szerint egyszeri és megismételhetetlen tokaji bort, amiket rövid ideig most még meg lehet vásárolni.
Winelovers borok az olvasás mellé