Zajlik az élet a Zsirai lányoknál

Borászportál
2017. december 07., 10:05


Mozgalmas időszakon van túl a Zsirai pincészet. Örömteli Juniboros esemény, kínai utazás és könyvmegjelenés követte egymást. Mindezekről első kézből értesülhetünk Zsirai Petra beszámolójából.
 
Zajlik az élet a Zsirai lányoknál
Címlapfotó: Palkonyha borvacsora. Forrás: Szindbád az Utazó
 
Az ősz mindig rettentő forgalmas időszak egy borászat életében. Természetesen ez leginkább a szüretnek köszönhető, de az utóbbi időben számos itthoni, illetve külföldi rendezvény tette színesebbé az amúgy sem szürke hétköznapjainkat:
 
Junibor tagság

Nálunk még javában tartott a szüret, amikor kiderült, hogy nagy örömünkre Kata felvételt nyert a Junibor – Fiatal Borászok Egyesületébe. Hatalmas lelkesedéssel vágunk bele a közös munkába, és örülünk, hogy ilyen csapattal dolgozhatunk a magyar borkultúra felemeléséért.
 
 
Kína

Idén harmadik alkalommal látogattunk el a Sanghajba a világ legnagyobb kiállításának, a ProWine-nak a kínai rendezvényére. A mostani látogatásunk is megerősített minket abban, hogy a világ egyik legnagyobb felvevő piacán is helye van a magyar bornak. Az Magyar Turisztikai Ügynökség által szervezett közösségi standon (véleményünk szerint az egyik legigényesebb stand volt a miénk a kiállításon) nagyon magas színvonalon képviseltük a többi borászattal együtt Magyarországot. A legnagyobb sikert az aszúval arattuk, de külön öröm volt, hogy a száraz furmint, ami Kínában teljesen ismeretlen kategória, milyen pozitív visszajelzéseket kapott.
 
Zajlik az élet a Zsirai lányoknál
Teltházas magyar mesterkurzus Zsirai borokkal. Fotó: MTÜ
 

Gyengébb? Nem!

Novemberben jelent meg Szabó Edit könyve, amit már nagyon vártunk. A Gyengébb? Nem! 26 női borász történetét meséli el egy-egy interjún keresztül. Nagyon örülünk, hogy Kata is szerepel a műben. A novemberi közönségtalálkozó is hatalmas sikerrel zajlott a budapesti Magvető Caféban. Ideális karácsonyi ajándék minden borkedvelőnek, mellesleg receptkönyvnek sem utolsó.
 
A fentieken kívül részt vettünk Varsóban Lengyelország egyik legnépszerűbb online boros magazinja, a Winicjatywa által szervezett első nagy tokaji borbemutatón. Egy mindig színvonalas és jó hangulatú Winelovers kóstolón is megjelentünk, illetve egy szuper jól sikerült borvacsorán is túl vagyunk Pauli Zolival és a Palkonyha csapatával. A Balassi Intézet meghívására Ljubljanába utaztunk, ahol egy borkóstolón nyílt lehetőségünk a bemutatkozásra, valamint jártunk Kassán is, ahol a Furmint Fórumon vettünk részt.
 
 
December
 
Ahogy a fentiek is mutatják ebben a hónapban sem unatkoztunk, és persze az élet decemberben se áll le.
December 8-án a budapesti Palackban
találkozhattok velünk, ahol a Sommelier Színház - Nők a "Palack" mögött című rendezvényen Kata is a meghívott borásznők között lesz.
 
A további aktuális eseményeinkről is folyamatosan hírt adunk, kövessétek Facebook oldalunkat, hogy mindig naprakészek legyetek!
 
Winelovers borok az olvasás mellé