Borkurzusok, amelyekkel elindulhat boros karriered - 6. Society of Wine EducatorsSorozatunkban nemzetközi borképzési rendszereket mutatunk be. A Society of Wine Educators 1977 óta létező képzés, amelynek feladata a leendő oktatók tanítása a bor- és szeszesital piacon. Leginkább a termelők, a forgalmazók, a kiskereskedők és importőrök köréből kerül ki a legtöbb hallgató.
Borkurzusok, amelyekkel elindulhat boros karriered - 6. Society of Wine Educators
Society of Wine Educators
 
A Society of Wine Educators számos minősítési programot kínál a tagoknak. Első lépésként a szervezet tagjává kell válni.
 
Programjaik: 
 
Hospitality/Beverage Specialist Certificate (HBSC)
 
Ez a tanúsítvány belépő szintű italismeretet biztosít a bor, a sör és a szeszes italok területén a vendéglátóiparban dolgozók számára. Egyéb érdekes témákat is érintenek, mint a tea, a szaké vagy cider. A tanulók megtanulják értékelni, leírni az italt és felelősségteljesen ajánlani a vendégeknek. A HBSC online, önálló ütemű, önálló tanulási programként is teljesíthető. A regisztrációs díj (99 USD) tartalmazza az online HBSC kurzushoz való hozzáférést és az online vizsgát. A 192 oldalas tanulmányi útmutató második kiadása külön díj ellenében egyénileg megvásárolható az Amazonon keresztül. A HBSC Study Guide Second Edition ebook változata elérhető az Amazonon és az Apple Books-on.
Az online HBSC vizsga sikeres teljesítése – amely az online tanfolyam végén érhető el – vendéglátó/italspecialista bizonyítványt kap. A vizsga 80 feleletválasztós kérdésből áll. A sikeres vizsga 75%-os vagy magasabb pontszámot igényel. A Hospitality/Beverage Specialist Certificate (HBSC) spanyol nyelven is elérhető. 
 
Certified Specialist of Wine (CSW)
 
A Certified Specialist of Wine (CSW) egy nemzetközileg elismert minősítés. Magas szintű borászati ​​ismereteket és szakértelmet jelez, mint a HBSC. A vizsgázók egy tanulmányi útmutatóval és munkafüzettel készülnek fel a vizsgára. Ez a program a szőlőtermesztésre és a borkészítésre összpontosít. Részletesebben:
az ízlelés fiziológiája, borösszetétel és kémia, borhibák, borcímkék értelmezése, bortörvények, borrégiók, az Egyesült Államok borászata, a bor és az egészség, bor etikett, felszolgálás, bor-étel párosítás és felelős alkoholfogyasztás. 
A hallgatók ingyenes havi webináriumokhoz és irányított, 16 hetes online tanfolyamokhoz is csatlakozhatnak. Ezenkívül a tanulók teszteket, kvízeket és digitális kártyákat vásárolhatnak, amelyeket egy évig használhatnak. A kurzus tananyagát külön kell megvásárolni, e-könyvek és nyomtatott példányok is rendelkezésre állnak. A bizonyítvány átvételéhez a vizsgázóknak 100 feleletválasztós kérdésből álló vizsgát kell teljesíteniük. Ezeket a vizsgákat meghatározott helyszíneken kell megírni, amelyek az Egyesült Államok és a nemzetközi nagyvárosok többségében találhatók. A megfelelési arány 75%, és a befejezés után a hallgatók bizonyítványt, CSW kitűzőt kapnak, és használhatják a CSW-t szakmai aláírásuk részeként.
 
Certified Wine Educator (CWE)
 
A Certified Wine Educator kurzus teljesítéséhez kötelező a korábban tárgyalt Certified Specialist of Wine (CSW) minősítés megszerzése. A Certified Wine Educator (CWE) vizsga egy egyedülálló minősítés, amely nemcsak a vizsgázó borászati ​​ismereteit bizonyítja, hanem kóstolási érzékét és tanítási képességét is igazolja. A CSW során taglalt területek tudásanyagát még magasabb szintre emelik. A tanfolyam online teljesítéséhez legalább tizenkét hét szükséges. A jelölteknek azt is bizonyítaniuk kell, hogy a jóváhagyott témakörökből kiválasztott bortémában élő közönség előtt tudnak előadni. A vizsgázóknak a prezentáció megtartása előtt le kell tenniük a vizsga összes írásbeli és kóstoló részét.
 
Borkurzusok, amelyekkel elindulhat boros karriered - 6. Society of Wine Educators
 
A vizsga elméleti része 85 feleletválasztós kérdésből és egy esszéből áll. E mellett négy bort kell vakon kóstolni, értékelni. A vizsgára felkészülés önálló tanulást igényel, de elérhető az ajánlott olvasnivalók listája, valamint egy kézikönyv is. Annak ellenére, hogy Wine Educator minősítésnek hívják, valójában nem tartalmaz tényleges tanárképzést.
 
Certified Spirits Specialist (CSS)
 
A Certified Specialist of Spirits (CSS) a szeszes italokkal kapcsolatos különféle témákban széles körű ismereteket nyújtó program. A vizsgázóknak 100 feleletválasztós kérdésből álló vizsgát kell tenniük a CSS-tanúsítvány megszerzéséhez. A CSS vizsga letételéhez nincs előfeltétel. A tanulmányi útmutatót a hallgatóknak meg kell vásárolniuk nyomtatott vagy e-könyvként. Az iskola számos további forrást kínál a CSS-jelöltek számára, mint egy 100 oldalas munkafüzet, amely tanulmányi forrásokat és gyakorlati kvízeket tartalmaz, valamint egy havonta legalább egyszer megrendezésre kerülő, a vizsgafelkészítésre fókuszáló webinárium. Az SWE egy oktató által vezetett online felkészítő órát is kínál. 19 USD értékben egy évig használható gyakorló teszteket vásárolhatnak a hallgatók. Ugyanezen az áron kaphatók digitális kártyák, amelyek a felkészülést segítik. Az Online Spirits Academy egy kiegészítő online tanfolyam, amelynek szintén az a célja, hogy segítse a jelölteket tanulmányaik során és ugyanazokat a témákat fedi le, mint a CSS tanulmányi útmutató. 
 
Certified Spirits Educator (CSE)
 
Ezen tanfolyam során a hallgatók elsajátítják az erjesztést és lepárlást, valamint az olyan szeszes italokat, mint vodka, gin, ízesített szeszes italok, whisky, rum, cukornád alapú szeszes italok, tequila, agave alapú szeszes italok, likőrök, vermutok és egyéb ízesített borok. E mellett kitér a program a mixer alapok, a szeszes italok érzékszervi értékelése, a felszolgálás, az alkoholos frissítők területére is, a felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett. A képzésre jelentkezés előfeltétele, hogy a jelölt elvégezze a Certified Specialist of Spirits (CSS) tanfolyamot. Ez alól a szabály alól nincs kivétel, függetlenül a jelölt előéletétől vagy bizonyítványától. A CSE minden szegmensét, beleértve a prezentációs készségek bemutatását is, három éven belül teljesíteni kell.
 
A CSE alapvetően önálló tanulást igényel, de az SWE lehetőséget ad, hogy a hallgatók csatlakozzanak egy CSE Aspirant Facebook-csoporthoz, ahol egymással tudnak konzultálni. A Society összeállított egy oktatási csomagot, hogy segítse a jelölteket a kihívásokkal teli vizsgára való felkészülésben. A cím megszerzéséhez egy elméleti vizsgát (85 feleletválasztós kérdésből és egy esszéből áll), két spirit vakkóstoló során történő leírását és egy felszolgálási vizsgát tartalmaz. A felszolgálási vizsga lényege, hogy a pályázóknak sikeresen kell bizonyítaniuk, hogy a jóváhagyott témakörökből kiválasztott, szeszes italokkal kapcsolatos témában tudnak élő közönség előtt előadni. A vizsgázóknak a prezentáció megtartása előtt le kell tenniük a vizsga összes írásbeli és kóstoló részét. E mellett a felelős italfelszolgálási követelményeknek is meg kell felelniük. 

További borkurzusok:

Winelovers borok az olvasás mellé