Májusban minden Depardieuről és Neszmélyről szólt

Borászportál
2018. május 31., 15:45


Mozgalmasan telt a májusi hónap a Borászportálon. Foglalkoztunk egészségüggyel, megtaláltuk a 10 legígéretesebb magyar bort és feltettünk a térképre egy elfeledett borvidéket. Összefoglaló a hónap legolvasottabb cikkeiről.
Májusban minden Depardieuről és Neszmélyről szólt
Címlapfotó: politicalhotwire.com
 
A hónap elején bemutattuk a jelenlegi legtrendibb, egyben legdögösebb borkészítési technológiát, a spontán erjesztést. Nem meglepő, hogy elég sokat köszönhetünk Louis Pasteur 19. században élt francia kémikus-mikrobiológusnak.
 

S ha már mikrobiológia: szintén májusban számoltunk be spanyol egyetemek egy újabb a borokkal kapcsolatos egészségügyi felfedezéséről. Nem túlzunk, ha azt mondjuk, a Journal of Agriculture and Food Chemistry újságban közölt eredményeik megdöbbentőek.

Pár napra rá kicsit gyakorlatiasabb vizekre eveztünk, elmondtuk, mire kell ügyelni, ha borral főzünk. 8 pontban foglaltuk össze a legfontosabb tudnivalókat, amik ismerete nélkül nem célszerű bort önteni a fazékba.

Májusban a londoni magyar nagykövetségen tartottak ebéddel egybekötött kóstolót Oz Clarke, a világ egyik legnagyobb borszakértőjének részvételével. A 70 magyar borból Clarke 10-et választott ki, ezekről gondolja úgy, hogy meg fogják hódítani a nemzetközi piacokat is.

Május utolsó napjai az Ászár-Neszmélyi borvidékről szóltak a Borászportálon. A Winelovers Wednesday Neszmély kóstolója előtt bemutattuk a borvidék boron túli látnivalóit illetve a 12 pincészetet, ami sokat tesz azért, hogy ez az elfeledett borvidék újra régi fényében csillogjon. Ebben egyébként nem más, mint maga Gerard Depardieu is a segítségükre sietett.
Winelovers borok az olvasás mellé