Borzsongás Janus módra

(X)
2012. április 17., 20:36


Programajánló - Mi a köze a Pannon Filharmonikusok zenészeinek, a bográcsgulyásnak, a Tenkes-hegynek, a kockás plédnek, Janus Pannonius pajzán verseinek és a Janus boroknak egymáshoz? Április 28-án szombaton kiderül. 
Borzsongás Janus módra
 
Borzsong a vidék
Az egész borvidéken átívelő fesztivált rendeznek a villányi régióban az április 27-től május 1-ig tartó hosszúhétvégén. A BORZSONGÁS fesztivál nem egy központi helyszínen, hanem a borvidék pincéinél fog zajlani, ahol dűlőtúrákat, borkóstolókat, borvacsorákat és zenés programokat szerveznek az érdeklődőknek.
Zene a palackban
A egyik legizgalmasabb programot azonban kétségkívül Harkány fölött a Tenkes-hegyen található Janus Borház kínálja. A zeneileg amúgy is aktív pincészet híres rendhagyó és zenés kóstolóiról, bohém
Borzsongás Janus módra
 hangulatú borestjeiről és a közvetlenségéről, melyet a hozzájuk látogatók felé mutatnak.
A Filharmonikusok bora
Idén azonban minden eddiginél izgalmasabb programot raktak össze. Kezdjük ott, hogy a méltán ismert és elismert Pannon Filharmonikusok nemrég az ő borukat választották ki hivatalos boruknak. Ezt a bort a Janus Borház és a Filharmonikusok közösen fogják a Borzsongás fesztivál keretein belül bemutatni.
– Már a helyszín sem mindennapi, hiszen a Tenkes-hegy észak-nyugati platóján található présházunkat és panoráma teraszunkat 12 hektáros saját ültetvényünk öleli körül. Innen az egész harkányi síkra rálátni, sokan már a látványért is eljönnek hozzánk – meséli Pécsi-Szabó Dénes a Janus Borház „karmestere”. Itt a szőlőben és a teraszon lesz a Borzsongás buli is, fellép a Pannon Filharmonikusok zenészeinek három különböző formációja is: egy Jazz Trio, egy duó és Gárdai Viktória fuvolista is, aki tavaly a közönség kedvence volt. A szünetekben 6 különböző bort kóstoltatunk (köztük a Filharmonikusok borát) és Nagy Lóránt színművész pajzán Janus Pannonius verseket szaval majd, mindenképp komplex élmény lesz – mondja Dénes
 

Rotyog a gulyás
De itt még nincs vége. A gasztronómiai élményről a méltán híres Tenkes Csárda csapata gondoskodik bográcsgulyással, helyben sütött kukorica kenyérrel és sajt-sonka tálakkal.
– A Janus Borház és az 58-as út másik oldalán található Tenkes Csárda amúgy is remek páros. A kézműves családi tulajdonú pincénk borait csak 100 méter választja el az egész borvidék legjobb csárdájától, a 3km-re fekvő Harkány pedig nemcsak közeli szállás lehetőséget biztosít (a helyi taxik 2000Ft-ért viszik oda-vissza a vendégeket) hanem a másnapi gyógyfürdőzés lehetősége is adott – mondja Dénes.
Borzsongás Janus módra
A Borzsongás ideje alatt a Janus Borháznál dűlőtúrára is lesz lehetőség!
Programok
Pénteken és szombaton este 8-9 körül pedig előkerül a lemezjátszó is, Dénes maga fog (már sokadszor) talpalávalót szolgáltatni a nagyérdeműnek.
– Sok mindent játszom, a jazztől a swingen át a mai friss zenékig, de az garantált, hogy a vendégek hamar táncra perdülnek majd – így Dénes.
A Janus Borház egyébként az egész hosszú hétvégén várja vendégeit du. 2-től egy szőlőbejáró borkóstolóval, ahol a Janus szőlő különböző fajtáinál az adott bort lehet megkóstolni egy könnyű és gyönyörű séta keretein belül. 
Ezenkívül zenélnek majd a Pannon Filharmonikusok, pajzán Jannus Pannonius verseket fog szavalni Nagy Lóránt, bemutatkozik a "Filharmonikusok Bora", de lesz bográcsgulyás és arconpörgés is!
A Janus Borház részletes programjáért kattintson ide!
Borzsongás Janus módra
A zene ezúttal is nélkülözhetetlen kellék lesz a Janus-teraszon
Érdemes hozzájuk ellátogatni, az M6-os segítségével már a fővárostól is csak két és fél óra az út és a Villányi Borvidék rajtuk kívül is sok pincét, nevezetességet tartogat az érdeklődők számára.