Április nagyon exkluzív volt

Borászportál
2019. május 02., 09:39


Mint minden hónap végén, most is összegyűjtöttük a legolvasottabb cikkeinket. Ezúttal rengeteg olyan boros tartalmat készítettünk, amivel tényleg sehol máshol nem találkozhatsz.
Április nagyon exkluzív volt
Április elején hazánkban járt szakmai tanulmányúton, Fongyee Walker a világ első és ezidáig egyetlen kínai Master of Wine-ja. Férjével, aki férjével Dragon Phoenix néven WSET akkreditált iskolát vezetnek az ázsiai országban. Exkluzív interjút adott a Borászportálnak előbb a magyar borok kínai megítéléséről majd az itt szerzett tapasztalatairól.
 

Véget ért a Borkollégiumban a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor listájára bekerült borokra épülő mesterkurzus sorozat. A hatodik állomáson, az „Ahol nem a tanniné a főszerep” címet viselő kóstolón a magukat kisebb számban képviselő, kevésbé tanninhangsúlyos, de nem kevésbé izgalmas tételek kerültek bemutatásra.

Február végén mutatta be prémium borainak új, szó szerint művészi címkéit a villányi Vylyan pincészet. Áprilisban Debreczeni Mónikával, a pincészet tulajdonosával készítettünk interjút az új dizájn megszületésének különleges körülményeiről.

Április 22-28. között zajlott az első Winelovers Champagne Week, amikor minden a világ (egyik) leghíresebb italáról szólt. Ennek keretében minden nap egy 10 kérdésből álló kvízzel jelentkeztünk. Még most sem késő megmérettetni magad!

Április 26-án 13. alkalommal adták át  a kárpát-medencei borászok legrangosabb szakmai kitüntetését, a Borászok Borásza díjat. Csak nálunk olvashatod el az élő helyszíni közvetítést, aminek segítségével betekintést nyerhetsz egy boros gála kulisszái mögé és még a győztes nevét is megtudod.
 
Winelovers borok az olvasás mellé