Mádi sikerek a Sommelier Wine Awards-on

Borászportál
2013. május 11., 09:32


Díj - A 2007-ben alapított borverseny, a Sommelier Wine Awards fókuszában azon borok állnak, melyek a leginkább értékesíthetők éttermekben, bárokban, szállodákban; ennek megfelelően a borok díjazásánál a döntő szempontok az egyensúlyosság, a sokoldalúság/gasztronómiai beágyazhatóság és az ár/érték arány.
Mádi sikerek a Sommelier Wine Awards-on
 
Az Angliát az egyik fő exportpiacának megjelölő mádi Szent Tamás Pincészet valamint a Royal Tokaji Borászat ezüst, illetve bronz érmet szerzett boraival a megmérettetésen. 
Mádi sikerek a Sommelier Wine Awards-on
Szent Tamás, Mád Furmint 2011 – Ezüst. 
Halványsárga megjelenés. Közepesen intenzív illatában csonthéjas gyümölcsök, citromhús, ásványosság mutatkozik. Teste közepesen telt, savai feszesek, lendületesek, alkoholérzete optimális. A kortyban őszibarackot, almát, citrusokat, lecsengésében főként köves, sós jegyeket lehet felfedezni. Kellemes, üde, elegáns bor, mely egy településszintű integrációból származik.
Royal Tokaji, Mézes Mály Száraz Furmint 2010 – Bronz. Citromsárga színű, kellemesen ásványos, trópusi gyümölcsös illatornamentikájú bor. Kóstolva a masszív savszerkezet és a telt test mellett leheletnyi alkoholhangsúlyt érezni. Ízében az őszibarack, mangó és az érintésnyi grépfrút mellett a sós mineralitás teszi gazdaggá az aromaprofilt. Zamatos, mély tétel mely az 1700-as Rákóczi-féle dűlőosztályozás során kiváló első osztályú minősítést elnyert Mézes Mályból származik.
További eredmények: www.sommelierwineawards.com
 
Winelovers borok az olvasás mellé