Új oktató cikksorozatunk tarolt márciusban – itt megtalálod az írásokat

Borászportál
2021. április 01., 09:19


A hónap legolvasottabb cikkei között felbukkan még egy különleges könyv, a világ 50 legdrágább borának listája, valamint egy gyógymód a szaglásukat elvesztett COVID-osoknak.
Új oktató cikksorozatunk tarolt márciusban – itt megtalálod az írásokat
Új sorozatot indítottunk márciusban. A Decanter magazin gyűjtését felhasználva bemutatjuk mindazon íz- és illatjegyeket, amik a borban megjelenhetnek, illetve amikre a szakemberek a kóstolójegyzeteikben hivatkozni szoktak. Mostantól, ha azt látod egy leírásban, hogy licsi, vagy fahéj, tudni fogod, hogy az a bor melyik tulajdonságára utal. A sorozat első, második és harmadik részében a gyümölcsöket vettük végig és ennek nagyon sokan örültek: ezek a cikkek lettek toronymagasan a legolvasottabbak a hónapban.
 
 
Márciusban a wine-searcher.com kiadta a világ 50 legdrágább borának listáját. Egymillió forintos palackárral nem lehetett felkerülni, a borok háromnegyede Franciaországból érkezett, csendes fehérborok közül pedig csak az édesek tudtak labdába rúgni. Érdemes végigböngészni a sort.

Számos tudományos kutatást végeztek és végeznek a mai napig a borokkal kapcsolatban, így szinte naponta érkeznek újabb eredmények. Egy cikkünkben azt próbáltuk összegyűjtni, jelenlegi tudásunk szerint milyen élettani hatásai vannak a vörösboroknak. Megválaszoljuk többek között, mire jók az antioxidánsok és mennyi cukor van a száraz vörösborokban.
 
Április elején jelenik meg a TokajGuide, korunk legrészletesebb borvidéki kalauzának negyedik kiadása, miközben a harmadik éppen rangos szakmai elismerésben részesült. Ennek kapcsán beszélgettünk a szerzővel, Ripka Gergővel,
 
Koccints együtt a szerzővel a Tokaji borvidék leghitelesebb, legátfogóbb kiadványának, a TokajGuide-nak immár negyedik kiadására egy exluzív könyvbemutató keretében! További részletek ide kattintva.
 
A COVID-ot kísérő szaglásvesztés miatt igencsak aktuális a kérdés, fejleszthető-e a szaglásunk és ha igen, hogyan? Francia kutatók a betegek felépülésének meggyorsítására egy otthon is egyszerűen alkalmazható régi módszert vettek elő.
Winelovers borok az olvasás mellé