Ezek lesznek 2020-ban a legjobb Winelovers boros rendezvények


2020. január 01., 00:05


Összeállítottuk a listát a borok szerelmesei számára az év legjobban várt boros eseményeiről. Neked nincs más dolgod, mint beírni az időpontokat a naptáradba. Lássuk is, mik a „must visit” programok 2020-ban!
Ezek lesznek 2020-ban a legjobb Winelovers boros rendezvények
Winelovers Grand – Az év első borfesztiválja: 2020. február 1.
 
Az év első borfesztiválja egyben egy idén debütáló kísérlet lesz, aminek akár bor360 is lehetne a címe: a kóstolás mellett ugyanis legalább akkora hangsúlyt kap a rendezvényen az ismeretszerzés, a borral kapcsolatos edukáció, a jövő borfogyasztóinak és a nemzetközi borokra nyitott fogyasztóknak megszólítása, valamint az érdeklődők bevezetése a WSET oktatási rendszerébe. Master of Wine-ok, neves külföldi és hazai szakemberek tartanak mesterkurzusokat, de lesznek a Winelovers rendezvényeken már nagy sikert aratott rövidebb ingyenes pop-up előadások is. Természetesen a „főszereplőből” sem lesz hiány: 150 kiállító pincészet, több mint 800 féle hazai és nemzetközi bor, a Furmint Day-t köszöntő furmint terem teszi teljessé a programot, ahonnan a teljesség kedvéért a prémium párlatok sem hiányoznak majd.
 
Időpont: 2020. február 1. (szombat), 11.00-23.00 óra
Helyszín: Corinthia Budapest
Web: www.wineloversgrand.hu
 
 
15. Magyar Borok Bálja: 2020. február 15.
 
 
Immár 15 éve a legexkluzívabb hazai boros esemény, melynek célja, hogy a magas minőségű magyar borokat hozzájuk méltó környezetben mutassa be vendégeinek. A hazai üzleti, kulturális és diplomáciai élet szereplői mellett a legjobb magyar borászok is képviseltetik magukat az estén. A hagyományosan ötfogásos vacsorát három elit étterem séfje komponálja a speciális borsorhoz. Neves fellépők produkciói, 100 féle bor a kóstoló térben, gasztronómiai különlegességek és természetesen tánc színesíti az estet. Ahogy Ördög Nóra, az est háziasszonya fogalmaz: „Amikor véget ér a klasszikus ültetett vacsora, a vendégek kimennek a sétálótérbe és a sétálójegyes vendégekkel együtt töltik az este további részét, megindul a szabad áramlás. Ráadásul az ottani kis standonkon tovább lehet kóstolni borokat és ételeket, egy gasztro robbanássá változik az egész. Egy kis szarvasgomba itt, egy kis bonbon, egy kis sajt amott. Ettől van olyan jó hangulata, hiszen nem az történik, hogy eszünk, aztán táncolunk, vagy ha nem szeretünk táncolni, akkor mehetünk a dolgunkra, hanem még mindig egy csomó élmény vár ránk.”
 
Időpont: 2020. február 15. (szombat), 18.00-3.00 óra
Helyszín: Corinthia Budapest
Web: www.borbal.hu
 
Tokaji Március Nagykóstoló: 2020. március 14.
 
Ezek lesznek 2020-ban a legjobb Winelovers boros rendezvények
Fotó: FotoBP
 
Az év legnívósabb tokaji kóstolója, több mint 60 borászat mintegy 150 borával, aszú teremmel a borok királyának, valamint ingyenes előadásokkal. Minden Tokaj-rajongó számára az év legjobban várt napja!
 
 
Időpont: 2020. március 14. (szombat), 14.00-22.00 óra
Helyszín: Corinthia Budapest
Web: www.tokajimarcius.hu
 
Winelovers Villány: 2020. április 30.
 
Ezek lesznek 2020-ban a legjobb Winelovers boros rendezvények
Fotó: Winkler Dóri
 
Tavaly hatalmas sikerrel futott a Winelovers Wednesday Villány, idén még nagyobb dobásra készülnek a szervezők: az évek óta a legnépszerűbb magyar borvidéknek számító Villány  legjobb borászatait válogatják össze neked.
 
 
Időpont: 2020. április 30. (csütörtök), 17.00-23.00 óra
Helyszín: InterContinental Hotel Budapest
Web: www.wineloversrendezvenyek.hu
 
Winelovers Somlói Bortúra: 2020. május 22-24.
 
Fedezd fel egy hétvége alatt hazánk legkisebb borvidékét! A 3 napos túra főhadiszállása a borvidék legelegánsabb borhotelében lesz a Kreinbacher Birtokon. A Winelovers „idegenvezetőiének” segítségével pedig olyan tényeket is megismerhetsz a borvidékről, és olyan helyeket is meglátogathatsz, élményeket szerezhetsz, amiket „sima” turistaként nagyon nehéz lenne.
 
Időpont: 2020. május 22-24. (péntek-vasárnap)
Helyszín: Somlói borvidék (Somlóvásárhely)
Web: www.wineloversrendezvenyek.hu
 
Pezsgő Június Nagykóstoló: 2020. június 13.
 
Ezek lesznek 2020-ban a legjobb Winelovers boros rendezvények
Fotó: FotoBP
 
A nyári szezont beindító tematikus kóstolón a buborékoké a főszerep, természetesen a champagne különteremmel a szortiment élén. Közel 200 tétel várható: cava, crémant, prosecco, franciacorta, angol pezsgők, sekt és újvilági pezsgő kóstolása egyetlen jegy áráért. Főszerepben az „English sparkling”.
 
 
Időpont: 2020. június 13. (szombat), 14.00-22.00 óra
Helyszín: Corinthia Budapest
Web: www.pezsgojunius.hu
 
Winelovers Summer Party: 2020. július 2.
 
Ezek lesznek 2020-ban a legjobb Winelovers boros rendezvények
Fotó: Gellér Anna
 
„Azonnal szembetűnik, hogy a Winelovers csapatának ismét sikerült egy olyan helyet találnia a budapesti nyárban, amivel nem lehet mellélőni. A kiskaktusz egyszerű dizájnja azt üzeni: itt lehetsz laza és felszabadult, nem kell mereven viselkedni, elég, ha önmagad vagy. Ha pedig leülsz a Dunára néző falépcsőkre vagy a kellemes faasztalok egyikéhez, akkor semmi sem tarthat vissza attól, hogy valóban kiengedd a gőzt egy nehéz és fárasztó nap után. Itt határozottan megnyugszol és magad mögött hagyod a stresszt” – írtuk a tavalyi Summer Party után. A hely, az évszak, a koncepció idén is ugyanaz, garantált tehát az újabb remek hangulat.
 
Időpont: 2020. július 2. (csütörtök), 18.00-22.00 óra
Helyszín: Cactus Juice (Budapart-Kopaszi gát)
Web: www.wineloversrendezvenyek.hu
 
Winelovers River Night: 2020. július 30.
 
Ezek lesznek 2020-ban a legjobb Winelovers boros rendezvények
Fotó: Szabó Kata
 
A tavaly debütált rendezvény hatalmas sikert aratott, ami nem is csoda, hiszen minden adott volt a tökéletes borkóstolóhoz: kiváló tételek, ringatózás a Dunán Budapest csodálatos  fényeivel a háttérben, izgalmas vacsorafalatok. Idén a szervezők még egyet csavarnak a történeten, de hogy mi lesz az újabb nagy dobásuk, az maradjon egyelőre meglepetés!
 
Időpont: 2020. július 30. (csütörtök), 18.00-22.00 óra
Helyszín: Budapest Hajó (Vigadó tér 5.)
Web: www.wineloversrendezvenyek.hu
 
Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor: 2020. szeptember 19.
 
Ezek lesznek 2020-ban a legjobb Winelovers boros rendezvények
Fotók: Győry Gabriella
 
A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazint az a szándék hívta életre, hogy hozzájáruljon a legjobb magyar borok népszerűsítéséhez, a fogyasztóknak pedig igazodási pontot nyújtson a borválasztásuk során. A kezdeményezés azonban jóval több, mint egy kalauz a magyar borok világában. 2020-ban már egy borverseny valamennyi formai és tartalmi kellékével rendelkezik majd, hagyományosan tartozik hozzá egy mesterkurzus sorozat a Borkollégiumban, a legjelentősebb kapcsolódó esemény azonban kétségtelenül a Winelovers 100 kóstoló, ahol tavaly a TOP100-ból 75 bort kóstolhattak meg egyetlen jegy áráért az érdeklődők. A kiállítók a „győztes” tételeiken kívül ráadásul további kiváló boraikat is elhozzák, valamint ingyenes pop-up kurzusok is színesítik az eseményt.
 
 
Időpont: 2020. szeptember 19. (szombat), 14.00-22.00 óra
Helyszín: Corinthia Budapest
Web: www.winelovers100.hu 
 
Winelovers Szekszárdi Bortúra: 2020. szeptember vége
 
A májusi somlói után szeptemberben a Szekszárdi borvidékre kirándulhatsz a Winelovers csapatával. A szüreti időszak mindig különleges egy borvidék életében, ezt átélni – ráadásul a borvidéket jól ismerő szakemberek segítségével kicsit bennfentesként – szintén megismételhetetlen élmény.
 
Időpont: 2020. szeptember vége (péntek-vasárnap)
Helyszín: Szekszárdi borvidék
Web: www.wineloversrendezvenyek.hu
 
Olaszrizling Október Nagykóstoló: 2020. október 17.
 
Ezek lesznek 2020-ban a legjobb Winelovers boros rendezvények
Fotó: FotoBP
 
Magyarország egyik, ha nem a legkedveltebb szőlőfajtája az olaszrizling. Itthon a harmadik legnagyobb területtel rendelkezik a fehér borszőlők között, Tokaj kivételével gyakorlatilag minden borvidékünkön megtalálható. Ráadásul rendkívül sokoldalú fajta, az olaszrizlingből készült borok választéka széles: készülnek könnyű, reduktív, szódát kívánó tételek, érettebb hordósak, dűlőszelektáltak, gyümölcsösek, de szépen mutat házasításban, sőt még édes borként, narancsborként és pezsgőként is. Mindegyikből kaphatnak ízelítőt, akik ellátogatnak a fajta legnagyobb hazai rendezvényére, ahol több mint 70 kiállító mintegy 150 tételét szokta bemutatni évről-évre. Az utóbbi időben számos kiállító elhozza a rajnai rizling tételeit is, vagyis garantáltan mindenki meg fogja találni a számára legkedvesebb borokat.
 
 
Időpont: 2020. október 17. (szombat), 14.00-22.00 óra
Helyszín: Corinthia Budapest
Web: www.olaszrizlingoktober.hu  
 
Winelovers Global Champagne Day: 2020. október 23.
 
Minden év októberében, a Global Champagne Day keretében ünneplik szerte a világon a világ talán leghíresebb italát, a champagne-t. Természetesen a Winelovers és méltó módon emlékezik meg erről jeles eseményről. A szervezők az InterContinental Budapesttel közösen, exkluzív sétálókóstolón, mesterkurzusokon hozzák el a hazai rajongóknak a világ legelőkelőbb pezsgőházait. Dom Pérignon, Deutz, Moet&Chandon egy helyen. Kivételes alkalom, ott a helyed!
 
Időpont: 2020. október 23. (péntek), 17.00-23.00 óra
Helyszín: InterContinental Hotel Budapest
Web: www.wineloversrendezvenyek.hu
 
Bordói November Nagykóstoló: 2020. november 14.
 
Ezek lesznek 2020-ban a legjobb Winelovers boros rendezvények
 
Több mint hatvan hazai kiállító mintegy 150 bora várja minden évben a bordeaux-i szőlőfajták borainak szerelmeseit a Bordói November Nagykóstolón. Magyarországon összesen 6000 hektáron termelik a három kulcsfontosságú fajtát, a cabernet sauvignont, cabernet franc-t és a merlot-t. Ez a teljes kékszőlővel beültetett terület több mint egyharmada, ami jól mutatja a fajták jelentőségét és népszerűségét mind termelői, mind fogyasztói oldalon. A szervezők ráadásul minden évben becsempésznek egy kis valódi Bordeaux-t is, így össze tudod hasonlítani, hol tartanak a magyar bordói házasítások az „etalonhoz” képest. Ingyenes pop-up kurzusok biztosítanak még lehetőséget az ismeretek további bővítésére, az ínyenceket pedig várja a pincészetek „grand vin” szortimentje a csúcsborok termében.
 
 
Időpont: 2020. november 14. (szombat), 14.00-22.00 óra
Helyszín: Corinthia Budapest
Web: www.bordoinovember.hu
 
Pezsgő és Aszú: 2020. december 29.
 
Ezek lesznek 2020-ban a legjobb Winelovers boros rendezvények
Fotók: Papp József - FotoBP
 
Az év utolsó előtti boros rendezvénye, az exkluzív kóstoló méltó módon koronázza meg az ünnepi időszakot. Ehhez pedig mi más dukálna, mint a karácsony és a szilveszter sztárja, a pezsgő és az aszú! Koccintsunk együtt az ünnepekre 2020. december 29-én Budapest egyik legkülönlegesebb szállodájában, ahol több mint 60 tételt kóstolhatsz korlátlanul, a Champagne különteremben pedig térítés ellenében neves külföldi házak tételeit érheted el, de emellett exkluzív aszú, bor és pezsgő tételek is megtalálhatók lesznek. Csak rád vár Tokaj folyékony aranya, az aszú és a világ talán leghíresebb itala, a pezsgő!
 
 
Időpont: 2020. december 29. (kedd), 17.00-23.00 óra
Helyszín: InterContinental Hotel Budapest
Web: www.pezsgoesaszu.hu
 
Borszilveszter – Wine New Year: 2020. december 31.
 
Talán még ezekben a pillanatokban is tartanak az első, 2019-es Borszilveszter utolsó táncai, fogynak az utolsó csepp borok és elhangzanak az utolsó újévi köszöntők az InterContinental Budapestben. Welcome pezsgő, gourmet gálavacsora, több mint 50 féle bor, sztárfellépők, hajnalig tartó színes programok és értékes tombolanyeremények Budapest egyik legimpozánsabb dunai panorámája előtt a Winelovers Rendezvények és a Szilveszter.hu szervezőcsapatától! Tökéletes boros lezárása az évnek.
 
Időpont: 2020. december 31. (csütörtök), 19.00-4.00 óra
Helyszín: InterContinental Hotel Budapest
Web: www.borszilveszter.hu
 
  Esemény Időpont Helyszín
1. Winelovers Grand Az év első borfesztiválja 2020. február 1. (szombat) 11.00-23.00 óra Corinthia Budapest
2. 15. Magyar Borok Bálja 2020. február 15. (szombat), 18.00-3.00 óra Corinthia Budapest
3. Tokaji Március Nagykóstoló 2020. március 14. (szombat), 14.00-22.00 óra Corinthia Budapest
4. Winelovers Villány 2020. április 30. (csütörtök), 17.00-23.00 óra InterContinental Hotel Budapest
5. Winelovers Somlói Bortúra 2020. május 22-24. (péntek-vasárnap) Somlói borvidék (Somlóvásárhely)
6. Pezsgő Június Nagykóstoló 2020. június 13. (szombat), 14.00-22.00 óra Corinthia Budapest
7. Winelovers Summer Party 2020. július 2. (csütörtök), 18.00-22.00 óra Cactus Juice (Budapart, Kopaszi gát)
8. Winelovers River Night 2020. július 30. (csütörtök), 18.00-22.00 óra Budapest Hajó (Vigadó tér 5.)
9. Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor 2020. szeptember 19. (szombat), 14.00-22.00 óra Corinthia Budapest
10. Winelovers Szekszárdi Bortúra 2020. szeptember vége (péntek-vasárnap) Szekszárdi borvidék
11. Olaszrizling Október Nagykóstoló 2020. október 17. (szombat), 14.00-22.00 óra Corinthia Budapest
12. Winelovers Global Champagne Day 2020. október 23. (szombat), 17.00-23.00 óra InterContinental Hotel Budapest
13. Bordói November Nagykóstoló 2020. november 14. (szombat), 14.00-22.00 óra Corinthia Budapest
14. Pezsgő és Aszú 2020. december 29. (kedd), 17.00-23.00 óra InterContinental Hotel Budapest
15. Borszilveszter – Wine New Year 2020. december 31. (csütörtök), 19.00-4.00 óra InterContinental Hotel Budapest
1.
Esemény Winelovers Grand Az év első borfesztiválja
Időpont 2020. február 1. (szombat) 11.00-23.00 óra
Helyszín Corinthia Budapest
2.
Esemény 15. Magyar Borok Bálja
Időpont 2020. február 15. (szombat), 18.00-3.00 óra
Helyszín Corinthia Budapest
3.
Esemény Tokaji Március Nagykóstoló
Időpont 2020. március 14. (szombat), 14.00-22.00 óra
Helyszín Corinthia Budapest
4.
Esemény Winelovers Villány
Időpont 2020. április 30. (csütörtök), 17.00-23.00 óra
Helyszín InterContinental Hotel Budapest
5.
Esemény Winelovers Somlói Bortúra
Időpont 2020. május 22-24. (péntek-vasárnap)
Helyszín Somlói borvidék (Somlóvásárhely)
6.
Esemény Pezsgő Június Nagykóstoló
Időpont 2020. június 13. (szombat), 14.00-22.00 óra
Helyszín Corinthia Budapest
7.
Esemény Winelovers Summer Party
Időpont 2020. július 2. (csütörtök), 18.00-22.00 óra
Helyszín Cactus Juice (Budapart, Kopaszi gát)
8.
Esemény Winelovers River Night
Időpont 2020. július 30. (csütörtök), 18.00-22.00 óra
Helyszín Budapest Hajó (Vigadó tér 5.)
9.
Esemény Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor
Időpont 2020. szeptember 19. (szombat), 14.00-22.00 óra
Helyszín Corinthia Budapest
10.
Esemény Winelovers Szekszárdi Bortúra
Időpont 2020. szeptember vége (péntek-vasárnap)
Helyszín Szekszárdi borvidék
11.
Esemény Olaszrizling Október Nagykóstoló
Időpont 2020. október 17. (szombat), 14.00-22.00 óra
Helyszín Corinthia Budapest
12.
Esemény Winelovers Global Champagne Day
Időpont 2020. október 23. (szombat), 17.00-23.00 óra
Helyszín InterContinental Hotel Budapest
13.
Esemény Bordói November Nagykóstoló
Időpont 2020. november 14. (szombat), 14.00-22.00 óra
Helyszín Corinthia Budapest
14.
Esemény Pezsgő és Aszú
Időpont 2020. december 29. (kedd), 17.00-23.00 óra
Helyszín InterContinental Hotel Budapest
15.
Esemény Borszilveszter – Wine New Year
Időpont 2020. december 31. (csütörtök), 19.00-4.00 óra
Helyszín InterContinental Hotel Budapest
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé