Hol borozzunk a hétvégén?

Borászportál
2014. szeptember 25., 21:21


Itt egy kis segítség azoknak, akiknek még nincsen programja a hétvégére! Itt vannak a hétvége boros fesztiváljai, rendezvényei, kóstolói, heppöningjei egy helyen!
Hol borozzunk a hétvégén?
 
Lássuk merre is induljunk! Igaz, még nem hétvége, de azért péntek este már szükségünk van a kikapcsolódásra az egész heti munka után, vagy éppen a hétvégi nagy hajtás előtt (respect a hétvégén dolgozóknak).
Szeptember 26-án borvacsorát rendez az Almásy Vendéglő, ahol a szekszárdi Mészáros Pincészet borait kóstolhatják 19 órától. Ha egy kicsit otthoni hangulatra vágynak, akkor látogassanak el a Béterv Lakás-étterembe, ahol Fine Wines Selection borestet tartanak.
Hol borozzunk a hétvégén?
Pénteken több Borháló üzletbe is programot szerveztek. A Borháló Palotában például több borvidék olaszrizlingjét ízlelhetik meg 18 órától. Ugyanebben az időben az újpesti üzletben az egri bor szerelmeseit várják, Tóth Ferenc nyolc kiváló tételével. Akik pedig Solymár közelében laknak, ők sem fognak unatkozni, hiszen Radics Barni tokaji borai és borkorcsolyák várják majd!
A vénasszonyok nyarára való tekintettel két pezsgő kóstolót is tartanak 26-án. Budapesten "Az alapoktól a csúcsokig: francia pezsgő és osztriga est" néven tartanak borvacsorát a XIII. kerületi Kánaán Étteremben. Illetve Sopronban a Natura Vinotékában Hantos László vezetésével, Larmandier – Bernier Champagne pezsgőket ízlelhetnek meg.
Az ország keleti felében a debreceni Hotel Lyciumban folytatódik a "4 évszak, 4 sztár chef" rendezvénysorozat, ahol ezúton Buday Péter kápráztatja el ételeivel a vendégeket. Érdemes lesz ellátogatniuk a belváros szívében elhelyezkedő hotel éttermébe.
 
Szeptember 27-én a szüreti fesztiváloké lesz a főszerep. Megrendezésre kerül Erdőbényén az Aszú Fesztivál, Tolcsván a Tolcsvai Szüreti Fesztivál, valamint Pakson a Puttonyos Fesztivál. A sok fesztivál mellett lehetőség nyílik a Debrecen melletti Józsában egy szüreti futásra is.
Hol borozzunk a hétvégén?
Szeptember 28-án vasárnap lesz a kávé nemzetközi világnapja, és ennek alkalmából Budapesten is megrendezésre kerül a "Kávé Napja" esemény a NU bisztróban, az Eiffel téren. A sok finom kávé után, ha jó ménesi kadarkára vágynának, akkor látogassanak el a Doblo Borbárba, ahol Balla Géza borait kóstolhatják.
Egész hétvégére is készültek programmal Pécsen és környékén, ahol XVIII. alkalommal kerül megrendezésre az Európai Bordalfesztivál, valamint a Villányi Prémium Bormustra, ahol a cabernet franc lesz főszerepben.
Szeptember 26-28 között ellátogathatnak Tállyára is, ahol a Szent Vencel-napi Búcsú és Őszi Tállya Fesztivál keretein belül, pálinka bemutató, hegyközségi borverseny, koncertek, Mád-Tállya futóverseny és még sok más program várja önöket.
Szent Mihály napja alkalmából pedig Sopronban a Fő téren Poncichter Búcsút rendeznek. Program akad majd bőven a turistáknak és helyieknek egyaránt, lesz kézműves vásár, helyi termelői piac, játszóház a kicsiknek és színpadi programok is. Szentendrén is, Mihály nap alkalmából Gyapjú-hétvégét rendeznek a Skanzenben.
Hol borozzunk a hétvégén?
Ha aktív pihenésüket a gasztronómiával is szeretnék egybekötni, akkor ne hagyják ki a Polgár Pince hétvégi ajánlatát. A reggeli után szüreti szurdoktúrára indulhatnak Polgár Zoltánnal, az ebédjüket pedig a szőlőhegyen fogyaszthatják el, ami a híres Wunderlich Alajos kakaspörköltje lesz. Az estét pedig egy prémium borvacsorával zárhatják.
Most sem vagyunk híján a programoknak! Próbálják meg kiélvezni még ezt a szép őszi időt és minél több időt eltölteni a szabadban! Jó szórakozást és kellemes hétvégét kívánunk!
Winelovers borok az olvasás mellé