Főoldal - Címkék - forralt bor

Címkék / forralt bor


Ne szomorkodjon, itt a tíz legjobb dolog az őszben!

Ennél hatásvadászóbb nem is lehetne idén az ősz. Már az első nap megindította a szél-eső-tizenötfok hadműveletet. De még nincsen semmi veszve, hiszen egy csomó jó dolog vár ránk a következő három hónapban!

A Brunyai pince leköltözött a padlásról

Forralt bor - Karácsonyi ajándékokkal, ajándékötletekkel és rögtön melegítő forralt borral várja a siklósi Brunyai Pince a vinofileket Budapesten a Mammut II főbejáratánál.

Jeges forralt bor - nyárra

Recept - Forralt bor nyáron? Ki hallott már ilyet? A forralt borról ugyebár a tél jut eszünkbe, az pedig még elég távolinak tűnik így a nyár közepén. Pedig egyébként imádjuk a forralt bort, ahhoz kétség nem fér. Akkor hát miért is mondanánk le a saját receptúránk szerint fűszerezett kedvenc borunkról, csupáncsak azért, mert 30 fokot mutat a hőmérő? Készítsünk az évszakhoz illő forralt bort!

Gőzölgő italok az ünnepekre

Italtörténet - A téli hidegben - egy jó kis séta, szánkózás, sízés vagy korcsolyázás előtt, közben és után - mindenkinek jól esik, ha finom meleg italokat kortyolgathat. De az év vége felé esedékes vendégeskedéseket is jótékonyan befolyásolják az enyhén szeszes, fűszeresen illatozó forró italok.

Advent a Bazilikánál

Karácsonyi vásár - Ezen a télen is kellemes hangulatban vásározhatunk a Bazilikánál: kulturális, gasztronómiai élmények, gyerekprogramok és jótékonyság. Mindezt kellemes zene, számos gasztronómiai, kulturális és gyerekprogram mellett élvezhetjük. A bor- és pálinkabarátoknak pedig egyenesen felüdülés lesz egy séta a Szent István téren. 

Hideg napokra: forralt bor, puncs, vajsör, angol tea

Recept - Ha másért nem is, a forralt bor vagy a forró puncs kellemes illatáért, ízéért biztosan várhatjuk a hideg napokat. A karácsonyi hangulatból is nélkülözhetetlenek ezek a finom, arcpirosító, vidámságra hangoló italok!

Pálinkák és forró italok fesztiválja Nyíregyházán

Programajánló - Pálinkák és forró italok várják csütörtöktől négy napon át Nyíregyházán, a belváros sétálóutcájában az ínyenceket, akik a legjobb hazai párlatok és a lélekmelegítő kortyolnivalók mellett hozzájuk illő ételeket is kóstolhatnak.

Elbúcsúztatták a telet a busók

Kultúra - Népszokás - Ünnep - Máglyagyújtással és koporsóégetéssel ért véget az idei busójárás kedden Mohácson. A húshagyókeddi záróprogram késő estébe nyúló népünnepéllyé vált, amelynek keretében a résztvevők táncra perdültek a hatalmas hangszórókból szóló népzenékre, éhségüket pedig helyben főtt és sült ételekkel, szomjúságukat forralt borral csillapíthatták.

Forralt bor: ne a gagyiból főzd!

Még mindig forralt bor, hát persze, hisz’ még mindig hideg van, és még mindig jól esik. Bár az igaz, hogy egy több ezer forintos, magas minőségű bort kár e célra felhasználni, azonban egy átlagos/megfelelő minőséget nyugodtan a fazékba önthetünk. Cikkünkben néhány forralt boros receptel is kedveskedünk olvasóinknak.

Zellert a forralt borba!

A karácsonyi szezon egyik legfinomabb forralt borát a Gozsdu-udvarban, az Adventi Királyi Vásárban kóstoltuk. A titok a gyógynövényekben rejlik: a borba ugyanis zellerszárat, vasfüvet és kasvirágot áztatnak, mielőtt felmelegítik és fűszerezik.

Forralt borok határon innen és túl - videó!

Ha van fröccsszezon, rozészezon, újborszezon és uborkaszezon, akkor minden bizonnyal forralt bor szezon is van. Méghozzá épp ez lenne az. A karácsonyi vásárok slágerterméke a mikulássapkába bújtatott csattogós lepke mellett egyértelműen a forralt bor. Intenzíven illatos, mint egy mézeskalácsba sütött Wunderbaum, testet, meg lelket is melenget, és egyéb közhelyek. Megnéztük, hogy milyen forralt borokat mérnek határon innen és túl.

Forralt bor gyerekeknek

Recept - Van, aki nem szereti a bort, van aki meg még nem ihatja, ugye. Viszont attól az ízélvezettől, amit a fahéj, a vanília, a szegfűszeg, a csillagánizs – és sorolhatnánk – kavalkádja tud nyújtani e forró téli italban, kár volna megfosztani a gyerekeket, vagy a bort nem kedvelő felnőtteket. Erőltetni persze nem kell semmit, de az biztos, hogy a (bordó) szőlőlé nagyszerű helyettesítő.

Teás italok - ünnepi alkalomra

Azt mondják, a tea a testet-lelket egyaránt felfrissíti. Mindegy hogy hidegen vagy melegen fogyasztjuk, azonban fő a változatosság! Különleges poharakban, gyümölcsökkel, borral, mézzel, tejjel ízesítve növelhető az élvezeti értéke. Az ünnepek közeledtével készítsen el Ön is szerettei számára egy kancsóval a legszimpatikusabb receptől.

Forraltbor variációk

Egyre hidegebbek és sötétebbek az esték, ahogy lassan araszolunk az év vége felé. Különféle, házilag is könnyen elkészíthető illatos, gyümölcsös forralt borokkal azonban felmelegíthetjük didergő testünket-lelkünket, és garantáltan nem fogunk szomorkodni!

Továbbra is úton a Fröccsbusz!

Jó nagy lendületet vett a nyáron a Fröccsbusz. Május óta 21 településen fordult meg, 3400 km-t futott hegyen völgyön. Legalább 250.000 ember látta, és szinte ugyanennyinek csalt egy kis mosolyt az arcára.

Istenien gyümölcsös, ördögien egészséges

Hazánk szőlőművelését az 1800-as évek végén a filoxéra, a peronoszpóra és egyéb csapás javarészben tönkretette. Ekkor terjedt el a gyümölcsborkészítés. Mi annak jártunk utána, hogy hol tart ma a műfaj: mennyiben képesek a gyümölcsborok felvenni a versenyt a „szőlőborokkal” és, hogy tulajdonképpen mi a célközönsége. Vendéglátónk ezúttal a Dionysos Borház volt.

Borforraló pillanatok

Nekem a forralt bor témáról évről évre egy kedves kis történet jut eszembe, ami anno még könnyeket is csalt a szemembe, de nem sírás, hanem megállíthatatlan nevetés formájában, na jó, nevezzük inkább egyszerűen csak nyerítésnek… azóta kicsit csillapodott bennem az élmény, így már „csak” rázkódó, elfojtott befelé kuncogás következik be, ha eszembe jut ez a pár évvel ezelőtti, akkori kolléganőmmel és egyben mostani barátnőmmel, Hanival megesett történet.

Itt a december és vele a forralt bor szezonja

Az adventi időszak a borongós téli napok, és a karácsonyi vásárok ideje, ahol nem ritkán egy kis forraltborhoz is hozzájuthatunk. Ám ennek az italnak nem ez az egyetlen apropója. Fogyaszthatjuk havas téli kiránduláson kis talponálló büfében vagy termoszból, de ihatjuk téli estéken is a fűtött lakásban barátainkkal, vagy kettesben a párunkkal.

Advent idején

Fahéj illat, narancs, vanília; gyertyák, mécsesek, koszorúk, vásárok forralt borral, sült gesztenyével. Elkezdődött az Advent, a szent karácsonyi várakozás, az ünnepre való lelki felkészülés ideje.

Forralt bor - a tél szívmelengető itala

Ahogy haladunk az év vége felé, bizony egyre hidegebbek, sötétebbek az esték, s ilyenkor jólesik valami meleg ital, amely felmelegít bennünket. Akik azonban valami különlegesebbre vágynak, mint egy csésze finom tea, azoknak ajánljuk a forralt bort.
hirdetés

Regisztráció

Alapadatok

A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail:*
E-mail újra:*
Leggyakrabban előforduló e-mail címek helyes végződése: gmail.hu, gmail.com, freemail.hu, citromail.hu, freestart.hu, hotmail.com, mailbox.hu, t-online.hu, mail.datanet.hu

Kérjük ellenőrizze, helyesen adta-e meg e-mail címét!

Jelszó:*
Jelszó újra:*
Töltse ki a fenti űrlapmezőket és élvezze a regisztrációval járó előnyöket:
 • hozzáférés exkluzív cikkeinkhez
 • akciós áron elérhető, aukciókon meghirdetett termékek vásárlása
 • részvétel a regisztrált olvasóinknak szervezett nyereményjátékainkon, amelyeken szebbnél-szebb boros ajándékok találnak gazdára: borfesztivál-, bortanfolyam belépők, borkülönlegességek, borhétvégék...stb.

Fontos, hogy adatait pontosan adja meg, mivel a nyereményről a regisztráció során megadott e-mail címen tájékoztatjuk,
valamint a nyeremény átvételekor esetlegesen felmerülő azonosítási problémák kockázata is csökken!


A regisztrációval Ön elfogadja a következőket:

 • A Borászportál rendszerében a későbbiekben létrejövő regisztrációhoz kötött funkciók a megadott adatokkal (e-mail cím, jelszó) használhatók.
 • A Borászportál rendszere eseti jelleggel hírlevelet, marketing célú üzeneteket küld a regisztráció során megadott e-mail címre.
 • Amennyiben Ön NYER, a Borászportál rendszere megjeleníti oldalain az Ön nevét, lakóhelyét (csak a települést) és e-mail címét.
A regisztráció menete:
 • Töltse ki a fenti űrlapot!
 • Kattintson a "Mehet" gombra.
 • Aktiválja regisztrációját, a megadott e-mail címre a Borászportál rendszere által küldött elektronikus levélben található linkre történő kattintással!

Jelszó emlékeztető

E-mail cím:


Adja meg a regisztrációhoz tartozó e-mail címét, hogy rendszerünk elküdhesse Önnek az ahhoz tartozó  jelszavát.

Szabályzat

A Borászportál aukcióin csak a regisztrált felhasználók vehetnek részt. Amennyiben Ön regisztrált felhasználónk, a licitáláshoz be kell lépnie.

Amennyiben a Vevő a termékre (az aukció tárgyára) érvényes licitet tesz, akkor a Ptk. 211. § szerint köteles azt az eladótól, a licitben megadott áron átvenni és pénzügyileg teljesíteni.
Az ellenérték üdülési csekkel nem egyenlíthető ki.

Leütött termék vagy szolgáltatás ellenértékét az aukció lezárultát követő 10 munkanapon belül kell kiegyenlíteni. 10 000 forintot meg nem haladó nyertes licit esetén a Borászportál által kiállított 1000, 2000 és 3000 forint értékű kuponok nem használhatóak fel.

Nyeremények átvétele:
Az aukción leütött nyeremények átvételére az alábbi lehetőségek vannak:

 • postai úton utánvéttel
 • adsfutárcég közreműködésével, utánvéttel
 • személyesen a Borászportál szerkesztőségében

Az átvételi módok közül az aukció nyertese szabadon választhat.
A nyerteseket munkatársunk a regisztrációkor megadott elérhetőségeken keresi meg a részletek egyeztetésével kapcsolatban.

Kérdés esetén az info@boraszportal.hu e-mail címen adunk felvilágosítást.

A "Licitálok" gomb:
Ha a "Licitálok" gombra kattint, Ön az aukción felkínált termékért vagy szolgáltatásért azt az árat ajánlja, amely "Az Ön ajánlata:" felirat mellett található. Ez rendszerint 1000 Ft-tal (kisebb értékű aukciók esetén 500 Ft-tal) magasabb, mint az előző ajánlat.
Amennyiben az aukció nem éri el a leütési árat, és az aukció lejáratának időpontjában Ön kínálta a legmagasabb árat, Ön nyeri az aukciót. 
Ha ez az ár megegyezik a leütési árral, szintén Ön nyeri az aukciót.

A "Licitálok" gombon minden esetben ki van írva, hogy Ön mekkora összeget ajánl az adott termékért/szolgáltatásért. Ezt az összeget a rendszer a más licitálóktól érkezett licitek figyelembe vételével 3 másodpercenként frissíti. Ha ön már licitált az adott termékre szolgáltatásra, a "Licitálok" gomb fölött kiírásra kerül, hogy az adott időpontban Ön áll-e nyerésre.

Az "Elviszem azonnal leütési áron" gomb:
Ha az "Elviszem azonnal leütési áron" gombra kattint, Ön a Leütési árat ajánlja az aukción szereplő termékért vagy szolgáltatásért. 
Ebben az esetben az aukció azonnal lezárul, és Ön nyeri azt a leütési áron.

Az aukció záró időpontja

Az aukció a Licit határidőnél megadott időpontban zárul (kép alatt jelölve). Abban az esetben, ha az aukció határidejét megelőző 5 percben érvényes licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra, az aukció határideje automatikusan meghosszabbodik 5 perccel.

Szómagyarázat

Licit: A licitáló az aktuális ár alapján - abból kiindulva - tesz egyszeri ajánlatot az adott szolgáltatásra vagy termékre, azaz az aukció tárgyára. Az egyedi licit mindig 1 licitlépcsővel magasabb, mint a legutoljára tett ajánlat.

Vevő: A vevő az a licitáló, aki az aukció lejártakor a legmagasabb összeggel licitált az aukció tárgyára vagy az a személy, aki a leütési árat ajánlotta a termékért, szolgáltatásért.

Leütési ár: Amennyiben a licit a licit határidő előtt eléri ezt az értéket, az aukció lezárul. A leütési árat ajánló licitáló nyeri az aukciót.

Kikiáltási ár: A kikiáltási ár az az ár, amelyről az aukció indul.

Eredeti ár: Az az ár, amelyért a szolgáltatás vagy termék az eladótól (pl. szállodától, fürdőtől) megvásárolható.

Licit határidő: Az az időpont (év, hónap, nap, óra, perc formában megadva) amikor az adott termékre vonatkozó aukció lezárul. Ha ezt megelőzően az aukció nem éri el a leütési árat, az a licitáló nyeri az aukciót, aki a legmagasabb összeget ajánlott a felkínált termékért vagy szolgáltatásért. A licit határidő meghosszabbodik, ha az azt megelőző 5 percen belül licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra.

Licitlépcső: A licitlépcső mindig a legutoljára tett ajánlat (aktuális ajánlat) összegétől függ, mértéke az alábbi táblázat szerit változik:

1 Ft-tól 100 Ft-ig 10 Ft
100 Ft-tól 1.000 Ft-ig 50 Ft
1.000 Ft-tól 2.000 Ft-ig 100Ft
2.000 Ft-tól 5.000 Ft-ig 200 Ft
5.000 Ft-tól 10.000 Ft-ig 500 Ft
10.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig 1.000 Ft
100.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig 5.000 Ft
500.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig 50.000 Ft
1.000.000 Ft-tól   100.000 Ft

Ajánlja a cikket ismerőseinek!

Feladó neve:*
Feladó e-mail címe:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Magamnak is elküldöm:

Megjegyzés:

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!