Főoldal - Címkék - gyöngyöző bor

Címkék / gyöngyöző bor


Ezek a TOP magyar gyöngyözők 2014-ben

Július 18-án Villányban került megrendezésre az első országos gyöngyöző borok versenye. A hazai tételeket a villányi rozé fesztivál első napján bírálta a zsűri, majd július 19-én szombaton adták át a díjakat a termelőknek.

Szexi borok, hancúrlécek

Borajánló - Izgalmas bornyomozó riportunk következik (Csak 18 éven felülieknek)! A legnagyobb magyar bnorkatalógusban időnként elég váratlan dolgokat találni...

Buborékok a Dunán

Summarium - A tavalyi év utolsó Borjour eseménye a Belgrád rakparton található Spoon állóhajón valósult meg, ahol a fókuszban a buborékos italok, a gyöngyöző-, a habzóborok és a pezsgők álltak. A szervezők, Nagy Sebestyén és Megyeri Sára ezúttal is kitettek magukért, hiszen olyan hangulatot varázsoltak, amelynek megismétlésére rögtön, már a kóstoló másnapján csillapíthatatlan igény mutatkozott.

Pezsgés a Magyar Nagydíj jegyében

Buborék summarium - Július utolsó hétvégéjén rendezték meg Budapesten a Buborék Fesztivált, „alkalmat teremtük a pezsgéshez“ szlogennel. Az érdeklődőket a buborékos italok mellett - a habzóboroktól a prosecco-n át egészen a pezsgőkig - számos koncert, F-1 kivetítés és koktélverseny is szórakoztatta. A főváros szívében megrendezett fesztivál népszerűségét az mutatja legjobban, hogy még a Lotus csapata és maga Kimi Raikkönen is ellátogatott a rendezvényre.

Buborékoktól pezseg ismét az Erzsébet tér

Programajánló - Az idei nyár egyik legizgalmasabb gasztronómiai eseményének ad otthont Budapest közkedvelt belvárosi helyszíne július 25-28. között, a Forma-1 Magyar Nagydíj idején.

Gyöngyözött az Erzsébet tér

Buborékfesztivál - Francia, olasz, spanyol, portugál és természetesen magyar pezsgők, champagne-ok, proseccók vagy habzóborokkal  várták a Buborék Fesztivál közönségét péntektől vasárnapig a budapesti Erzsébet téren.

Prosecco meditáció a Naphegyen

Kóstolójegyzet - Ezúttal a Naphegyre látogattunk el a Vinopolis borbárjába, ahol az idei nyár slágerét, proseccót kóstolhattunk. Az észak-olasz Follador Pincészet tételeivel Anthony Franklin mutatta be a nagyérdeműnek.

EB fröccsök a Gourmet-ról

Kóstolójegyzet - A Gourmet fesztivál minden évben a legjobb hazai éttermeket, borászatokat, kereskedőket és gasztro-kézműveseket igyekszik felvonultatni, egyre nagyobb sikert aratva az ínyencek körében. Idén ráadásul a foci EB miatt még nagyobb népszerűségre tett szert; a vendégek óriáskivetítőn követhették a válogatott meccseket a legjobb falatok és borok társaságában.

Kitágult pezsgő világ

Pezsgő-kóstolójegyzet - A champagne nem egy olyan műfaj, amelyhez egy este alatt közel kerülhetünk. Ezért az idei Pezsgő Világ rendezvény talán legnagyobb érdeme az volt, hogy tovább tágította a pezsgőkről alkotott képet.

Mit érdemel az a bűnös?

Pezsgőkóstoló-jegyzet - Ha valakit egyszer megérintett a champagne-ok mélysége, biztos, hogy nehéz lesz vele elhitetni, van más "buborékos bor" is a világon, ami kóstolásra érdemes. S, hogy az illetőre az elutasítás ilyen fokán a sznobizmus bűnét rá lehet-e olvasni, azt döntsék el olvasóink.

Pezsgő, vagy habzóbor?

Tudástár - Ha a tavalyi nyár a rozéfröccsöké volt, akkor az idei egész biztosan a habzóboroknak és pezsgőknek fog kedvezni. A hazánkban is egyre népszerűbb buborékos boroknak számos fajtája van; a cikkben a különbségekre hívjuk fel a vásárlók figyelmét.

Milyen bort fogyasszunk melegben?

Borajánló - Egyszerű is lehetne a dolog: amit kívánunk. Az ajánlás mellett a választás jogát természetesen meghagyjuk olvasóinknak, ám egy dolgot ne feledjünk: bármilyen könnyű alkoholt is fogyasszunk, a folyadékveszteség vízzel történő pótlása elengedhetetlen!

A pezsgő története

Úgy gondoltuk, hogy a karácsony és a szilveszter közeledtével készítünk egy kis összeállítást az egyik közkedvelt italunkról, a pezsgőről, hiszen ezen alkalmakkor mi magyarok előszeretettel vásároljuk, fogyasztjuk. Cikkünkből megsimerhetik, hogy honnan ered a "gyöngyöző csoda", kinek a nevéhez köthető létrejötte, s milyen eljárással készítik szerte a világban.

Istenien gyümölcsös, ördögien egészséges

Hazánk szőlőművelését az 1800-as évek végén a filoxéra, a peronoszpóra és egyéb csapás javarészben tönkretette. Ekkor terjedt el a gyümölcsborkészítés. Mi annak jártunk utána, hogy hol tart ma a műfaj: mennyiben képesek a gyümölcsborok felvenni a versenyt a „szőlőborokkal” és, hogy tulajdonképpen mi a célközönsége. Vendéglátónk ezúttal a Dionysos Borház volt.

hirdetés

Regisztráció

Alapadatok

A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail:*
E-mail újra:*
Leggyakrabban előforduló e-mail címek helyes végződése: gmail.hu, gmail.com, freemail.hu, citromail.hu, freestart.hu, hotmail.com, mailbox.hu, t-online.hu, mail.datanet.hu

Kérjük ellenőrizze, helyesen adta-e meg e-mail címét!

Jelszó:*
Jelszó újra:*
Töltse ki a fenti űrlapmezőket és élvezze a regisztrációval járó előnyöket:
 • hozzáférés exkluzív cikkeinkhez
 • akciós áron elérhető, aukciókon meghirdetett termékek vásárlása
 • részvétel a regisztrált olvasóinknak szervezett nyereményjátékainkon, amelyeken szebbnél-szebb boros ajándékok találnak gazdára: borfesztivál-, bortanfolyam belépők, borkülönlegességek, borhétvégék...stb.

Fontos, hogy adatait pontosan adja meg, mivel a nyereményről a regisztráció során megadott e-mail címen tájékoztatjuk,
valamint a nyeremény átvételekor esetlegesen felmerülő azonosítási problémák kockázata is csökken!


A regisztrációval Ön elfogadja a következőket:

 • A Borászportál rendszerében a későbbiekben létrejövő regisztrációhoz kötött funkciók a megadott adatokkal (e-mail cím, jelszó) használhatók.
 • A Borászportál rendszere eseti jelleggel hírlevelet, marketing célú üzeneteket küld a regisztráció során megadott e-mail címre.
 • Amennyiben Ön NYER, a Borászportál rendszere megjeleníti oldalain az Ön nevét, lakóhelyét (csak a települést) és e-mail címét.
A regisztráció menete:
 • Töltse ki a fenti űrlapot!
 • Kattintson a "Mehet" gombra.
 • Aktiválja regisztrációját, a megadott e-mail címre a Borászportál rendszere által küldött elektronikus levélben található linkre történő kattintással!

Jelszó emlékeztető

E-mail cím:


Adja meg a regisztrációhoz tartozó e-mail címét, hogy rendszerünk elküdhesse Önnek az ahhoz tartozó  jelszavát.

Szabályzat

A Borászportál aukcióin csak a regisztrált felhasználók vehetnek részt. Amennyiben Ön regisztrált felhasználónk, a licitáláshoz be kell lépnie.

Amennyiben a Vevő a termékre (az aukció tárgyára) érvényes licitet tesz, akkor a Ptk. 211. § szerint köteles azt az eladótól, a licitben megadott áron átvenni és pénzügyileg teljesíteni.
Az ellenérték üdülési csekkel nem egyenlíthető ki.

Leütött termék vagy szolgáltatás ellenértékét az aukció lezárultát követő 10 munkanapon belül kell kiegyenlíteni. 10 000 forintot meg nem haladó nyertes licit esetén a Borászportál által kiállított 1000, 2000 és 3000 forint értékű kuponok nem használhatóak fel.

Nyeremények átvétele:
Az aukción leütött nyeremények átvételére az alábbi lehetőségek vannak:

 • postai úton utánvéttel
 • adsfutárcég közreműködésével, utánvéttel
 • személyesen a Borászportál szerkesztőségében

Az átvételi módok közül az aukció nyertese szabadon választhat.
A nyerteseket munkatársunk a regisztrációkor megadott elérhetőségeken keresi meg a részletek egyeztetésével kapcsolatban.

Kérdés esetén az info@boraszportal.hu e-mail címen adunk felvilágosítást.

A "Licitálok" gomb:
Ha a "Licitálok" gombra kattint, Ön az aukción felkínált termékért vagy szolgáltatásért azt az árat ajánlja, amely "Az Ön ajánlata:" felirat mellett található. Ez rendszerint 1000 Ft-tal (kisebb értékű aukciók esetén 500 Ft-tal) magasabb, mint az előző ajánlat.
Amennyiben az aukció nem éri el a leütési árat, és az aukció lejáratának időpontjában Ön kínálta a legmagasabb árat, Ön nyeri az aukciót. 
Ha ez az ár megegyezik a leütési árral, szintén Ön nyeri az aukciót.

A "Licitálok" gombon minden esetben ki van írva, hogy Ön mekkora összeget ajánl az adott termékért/szolgáltatásért. Ezt az összeget a rendszer a más licitálóktól érkezett licitek figyelembe vételével 3 másodpercenként frissíti. Ha ön már licitált az adott termékre szolgáltatásra, a "Licitálok" gomb fölött kiírásra kerül, hogy az adott időpontban Ön áll-e nyerésre.

Az "Elviszem azonnal leütési áron" gomb:
Ha az "Elviszem azonnal leütési áron" gombra kattint, Ön a Leütési árat ajánlja az aukción szereplő termékért vagy szolgáltatásért. 
Ebben az esetben az aukció azonnal lezárul, és Ön nyeri azt a leütési áron.

Az aukció záró időpontja

Az aukció a Licit határidőnél megadott időpontban zárul (kép alatt jelölve). Abban az esetben, ha az aukció határidejét megelőző 5 percben érvényes licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra, az aukció határideje automatikusan meghosszabbodik 5 perccel.

Szómagyarázat

Licit: A licitáló az aktuális ár alapján - abból kiindulva - tesz egyszeri ajánlatot az adott szolgáltatásra vagy termékre, azaz az aukció tárgyára. Az egyedi licit mindig 1 licitlépcsővel magasabb, mint a legutoljára tett ajánlat.

Vevő: A vevő az a licitáló, aki az aukció lejártakor a legmagasabb összeggel licitált az aukció tárgyára vagy az a személy, aki a leütési árat ajánlotta a termékért, szolgáltatásért.

Leütési ár: Amennyiben a licit a licit határidő előtt eléri ezt az értéket, az aukció lezárul. A leütési árat ajánló licitáló nyeri az aukciót.

Kikiáltási ár: A kikiáltási ár az az ár, amelyről az aukció indul.

Eredeti ár: Az az ár, amelyért a szolgáltatás vagy termék az eladótól (pl. szállodától, fürdőtől) megvásárolható.

Licit határidő: Az az időpont (év, hónap, nap, óra, perc formában megadva) amikor az adott termékre vonatkozó aukció lezárul. Ha ezt megelőzően az aukció nem éri el a leütési árat, az a licitáló nyeri az aukciót, aki a legmagasabb összeget ajánlott a felkínált termékért vagy szolgáltatásért. A licit határidő meghosszabbodik, ha az azt megelőző 5 percen belül licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra.

Licitlépcső: A licitlépcső mindig a legutoljára tett ajánlat (aktuális ajánlat) összegétől függ, mértéke az alábbi táblázat szerit változik:

1 Ft-tól 100 Ft-ig 10 Ft
100 Ft-tól 1.000 Ft-ig 50 Ft
1.000 Ft-tól 2.000 Ft-ig 100Ft
2.000 Ft-tól 5.000 Ft-ig 200 Ft
5.000 Ft-tól 10.000 Ft-ig 500 Ft
10.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig 1.000 Ft
100.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig 5.000 Ft
500.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig 50.000 Ft
1.000.000 Ft-tól   100.000 Ft

Ajánlja a cikket ismerőseinek!

Feladó neve:*
Feladó e-mail címe:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Magamnak is elküldöm:

Megjegyzés:

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!