Főoldal - Címkék - master of wine

Címkék / master of wine


Továbbra sincs magyar Master of Wine

A Master Of Wine Intézet kihirdette, kik azok, akik - csatlakozva a világ mindössze 313 másik borszakértőjéhez - ezentúl Master of Wine-nak nevezhetik magukat. A címnek vannak magyar aspiránsai is, de sajnos ezúttal sem gratulálhatunk egy honfitársunknak sem.

Íme a legcukibb borblog!

Shiba Inu Master Of Wine akar lenni. New Yorkban él, elég jó a szaglása, szereti a sajtot, a borokat, és mindent, ami finom.

Egy borrendezvény metamorfózisa

VinCE Budapest 2013 - Ha március, akkor nemzeti ünnep, Budapesti Tavaszi Fesztivál és persze VinCE. Ebben a hónapban tényleg mindenki megtalálhatja a számára legizgalmasabb elfoglaltságot – emberek ezrei látogatnak el a március 15-i ünnepségekre, a zene- és színházkedvelők megszállják Budapest kulturális intézményeit, a borrajongók (köztük én) pedig tűkön ülve várják, hogy megnyissa kapuit az ország egyik legexkluzívabb boros rendezvénye, a VinCE.

VinCE 2013 - olaszok a középpontban

Summarium - Ahogy már több cikkünkben is beszámoltunk, március 8-10. között újabb nagy beltéri boros tömegrendezvény zajlott le, mégpedig az immáron negyedik alkalommal megrendezésre kerülő VinCE 2013. Helyszínként ezúttal is, csakúgy, mint a korábbi években, a jól bevált Corinthia Hotel Budapest szolgált, amely ismét remek választásnak bizonyult. A rendezvény után a szervezők ahogy ilyenkor szokás, mérleget vontak, összegezték a három nap tapasztalatait.

Feteasca és barátai, vagy leányka fehérben és feketében

VinCE 2013 - Nagy érdeklődéssel vártuk a Feteasca and friends workshopot is, hiszen egy erdélyi hungarikumot, a királyleánykát és annak változatait járta körbe előadásában Caroline Gilby Master of Wine.

Bort készíts, ne háborúzz!

VinCE Budapest 2013 - Angela Muir MW 25 éve járja a világot, megfordult már mindenhol, ahol szőlőt termelnek, így nem véletlenül tartotta ő a Make Wine not War mesterkurzust a VinCE Budapesten. Az előadó valódi különlegességekkel készült, olyan országok boraival, mint Grúzia, Ciprus, Izrael vagy Görögország.

VinCE Budapest 2013 - Közép-Európa bormaratonja

Summarium - Véget ért a VinCE Budapest, mely immáron negyedjére került megrendezésre a Corinthia Hotelben. A Közép-Európa legrangosabb boros rendezvényének kikiáltott bormaratonon három napon keresztül, március 8-10. között kóstolhattunk végeláthatatlanul borok mellett pálinkákat, gourmet termékeket, és okosodhattunk a hazai és nemzetközi szakmabeli előadók workshopjain, mesterkurzusain.

VinCE Budapest - Összefoglaló a második napról

Summarium - Mint azt korábban már jelezte a VinCE stábja, a szombati napot illetően telt házra számítottak. Az is lett. Délután négytől kezdett el egyre gyarapodni a borkedvelők száma, míg este hétkor már egy gombostűt sem lehetett leejteni. A mesterkurzusok és workshopok egymásutánja reggel fél tízkor indult be, s tartott egészen este hétig. Cikkünkben az általunk meglátogatott előadásokat összegezzük.

Master of Wine-ok sztárallűrök nélkül

VinCE backstage riport  - Március. A hónap, amikor a legmagasabb Budapesten az egy főre jutó Master of Wine-ok, világhírű borászok és szakírók száma: Jane Masters MW, Caroline Gilby MW,  Sandro Boscaini - Mister Amarone, Gaia Gaja - a barbaresco király utódja, Jamie Goode - a legnépszerűbb brit borblogger - , hogy csak néhányat említsek az előadók közül. Aki találkozni szeretne néhányukkal, hogy rájuk csodálkozzon közelebbről is, annak mindössze egy VinCE belépőjegyre van szüksége.

Jövőre is lesz VinCE Balaton!

Rendezvény - Közel 2500 ember vett részt az első VinCE Balatonon, amelyet a csodás keszthelyi Festetics-kastély ősfás parkjában rendeztek meg augusztus 19-20-án. A résztvevők együtt ünnepelhették a VinCE Magazin első születésnapját, valamint a kastély rusztikus termeiben különféle mesterkurzusokon is részt vehettek.

Susie és Peter - a legfiatalabb Master of Wine páros

Interjú - Susie Barrie és Peter Richards a legfiatalabb Master of Wine házaspár. A néhány éve alapított iskolájuk Winchesterben szinte egész Britanniából vonzza a bor iránt érdeklődőket. Sőt, más országokból is...

VinCE 2012 - Tíz óra borkóstolás után józannak maradni?

Élménybeszámoló Közép-Európa legnagyobb borkiállításának szombati napjáról - Az idén is megvolt VinCE, akárcsak az előző két évben. Mivel most a szervezők bedobtak egy örömteli újítást, miszerint a rendezvény immáron nem csak két napos, hanem péntektől vasárnapig élvezhető, így az erőnket és az energiánkat három kőkemény napra kellett beosztani. Nem volt könnyű… pláne józannak maradni.

Csak lezseren, Ms. Legeron! - Terra Hungarica Borszalon 2011

Olyan világnagyság látogatott el napjainkban Terra Hungarica névvel megáldott kézműves boreseményünkre, mint Isabelle Legeron Master of Wine. Valljuk meg, Travel Channel-en sugárzott “Journey into Wine” című műsorával mindannyiunkat levesz a lábáról (ha épp nem az IQ-nkat komolyabb kihívások elé állító “Való Világ” megy a tévében). Szerinte a magyar borokban óriási potenciál rejlik, hiszen a Kárpát-medence rendkívűl gazdag őshonos, karakteres fajtákban, valamint hihetetlen változatosak a termőterületeink. Egyszóval egyénisége van a borainknak.

A Borigo beszélgetése lapunk munkatársával, Kielmayer Kristiannal

Kielmayer Kristian izgalmas személyiség. A CEWI oktatója, a Wein&Co alkalmazottja, ex-londoni borkereskedő, világutazó, master of wine hallgató. Mindeközben hihetetlen alázattal közelít a borokhoz, mégis lehet érezni, hogy tudja mit akar és el is éri a kitűzött céljait. Ráadásul szemtelenül fiatal, szóval bőven előtte áll még az a bizonyos sokismeretlenes egyenlet, amit néha életnek szoktunk nevezni. A Borigo interjúja.

hirdetés

Regisztráció

Alapadatok

A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail:*
E-mail újra:*
Leggyakrabban előforduló e-mail címek helyes végződése: gmail.hu, gmail.com, freemail.hu, citromail.hu, freestart.hu, hotmail.com, mailbox.hu, t-online.hu, mail.datanet.hu

Kérjük ellenőrizze, helyesen adta-e meg e-mail címét!

Jelszó:*
Jelszó újra:*
Töltse ki a fenti űrlapmezőket és élvezze a regisztrációval járó előnyöket:
 • hozzáférés exkluzív cikkeinkhez
 • akciós áron elérhető, aukciókon meghirdetett termékek vásárlása
 • részvétel a regisztrált olvasóinknak szervezett nyereményjátékainkon, amelyeken szebbnél-szebb boros ajándékok találnak gazdára: borfesztivál-, bortanfolyam belépők, borkülönlegességek, borhétvégék...stb.

Fontos, hogy adatait pontosan adja meg, mivel a nyereményről a regisztráció során megadott e-mail címen tájékoztatjuk,
valamint a nyeremény átvételekor esetlegesen felmerülő azonosítási problémák kockázata is csökken!


A regisztrációval Ön elfogadja a következőket:

 • A Borászportál rendszerében a későbbiekben létrejövő regisztrációhoz kötött funkciók a megadott adatokkal (e-mail cím, jelszó) használhatók.
 • A Borászportál rendszere eseti jelleggel hírlevelet, marketing célú üzeneteket küld a regisztráció során megadott e-mail címre.
 • Amennyiben Ön NYER, a Borászportál rendszere megjeleníti oldalain az Ön nevét, lakóhelyét (csak a települést) és e-mail címét.
A regisztráció menete:
 • Töltse ki a fenti űrlapot!
 • Kattintson a "Mehet" gombra.
 • Aktiválja regisztrációját, a megadott e-mail címre a Borászportál rendszere által küldött elektronikus levélben található linkre történő kattintással!

Jelszó emlékeztető

E-mail cím:


Adja meg a regisztrációhoz tartozó e-mail címét, hogy rendszerünk elküdhesse Önnek az ahhoz tartozó  jelszavát.

Szabályzat

A Borászportál aukcióin csak a regisztrált felhasználók vehetnek részt. Amennyiben Ön regisztrált felhasználónk, a licitáláshoz be kell lépnie.

Amennyiben a Vevő a termékre (az aukció tárgyára) érvényes licitet tesz, akkor a Ptk. 211. § szerint köteles azt az eladótól, a licitben megadott áron átvenni és pénzügyileg teljesíteni.
Az ellenérték üdülési csekkel nem egyenlíthető ki.

Leütött termék vagy szolgáltatás ellenértékét az aukció lezárultát követő 10 munkanapon belül kell kiegyenlíteni. 10 000 forintot meg nem haladó nyertes licit esetén a Borászportál által kiállított 1000, 2000 és 3000 forint értékű kuponok nem használhatóak fel.

Nyeremények átvétele:
Az aukción leütött nyeremények átvételére az alábbi lehetőségek vannak:

 • postai úton utánvéttel
 • adsfutárcég közreműködésével, utánvéttel
 • személyesen a Borászportál szerkesztőségében

Az átvételi módok közül az aukció nyertese szabadon választhat.
A nyerteseket munkatársunk a regisztrációkor megadott elérhetőségeken keresi meg a részletek egyeztetésével kapcsolatban.

Kérdés esetén az info@boraszportal.hu e-mail címen adunk felvilágosítást.

A "Licitálok" gomb:
Ha a "Licitálok" gombra kattint, Ön az aukción felkínált termékért vagy szolgáltatásért azt az árat ajánlja, amely "Az Ön ajánlata:" felirat mellett található. Ez rendszerint 1000 Ft-tal (kisebb értékű aukciók esetén 500 Ft-tal) magasabb, mint az előző ajánlat.
Amennyiben az aukció nem éri el a leütési árat, és az aukció lejáratának időpontjában Ön kínálta a legmagasabb árat, Ön nyeri az aukciót. 
Ha ez az ár megegyezik a leütési árral, szintén Ön nyeri az aukciót.

A "Licitálok" gombon minden esetben ki van írva, hogy Ön mekkora összeget ajánl az adott termékért/szolgáltatásért. Ezt az összeget a rendszer a más licitálóktól érkezett licitek figyelembe vételével 3 másodpercenként frissíti. Ha ön már licitált az adott termékre szolgáltatásra, a "Licitálok" gomb fölött kiírásra kerül, hogy az adott időpontban Ön áll-e nyerésre.

Az "Elviszem azonnal leütési áron" gomb:
Ha az "Elviszem azonnal leütési áron" gombra kattint, Ön a Leütési árat ajánlja az aukción szereplő termékért vagy szolgáltatásért. 
Ebben az esetben az aukció azonnal lezárul, és Ön nyeri azt a leütési áron.

Az aukció záró időpontja

Az aukció a Licit határidőnél megadott időpontban zárul (kép alatt jelölve). Abban az esetben, ha az aukció határidejét megelőző 5 percben érvényes licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra, az aukció határideje automatikusan meghosszabbodik 5 perccel.

Szómagyarázat

Licit: A licitáló az aktuális ár alapján - abból kiindulva - tesz egyszeri ajánlatot az adott szolgáltatásra vagy termékre, azaz az aukció tárgyára. Az egyedi licit mindig 1 licitlépcsővel magasabb, mint a legutoljára tett ajánlat.

Vevő: A vevő az a licitáló, aki az aukció lejártakor a legmagasabb összeggel licitált az aukció tárgyára vagy az a személy, aki a leütési árat ajánlotta a termékért, szolgáltatásért.

Leütési ár: Amennyiben a licit a licit határidő előtt eléri ezt az értéket, az aukció lezárul. A leütési árat ajánló licitáló nyeri az aukciót.

Kikiáltási ár: A kikiáltási ár az az ár, amelyről az aukció indul.

Eredeti ár: Az az ár, amelyért a szolgáltatás vagy termék az eladótól (pl. szállodától, fürdőtől) megvásárolható.

Licit határidő: Az az időpont (év, hónap, nap, óra, perc formában megadva) amikor az adott termékre vonatkozó aukció lezárul. Ha ezt megelőzően az aukció nem éri el a leütési árat, az a licitáló nyeri az aukciót, aki a legmagasabb összeget ajánlott a felkínált termékért vagy szolgáltatásért. A licit határidő meghosszabbodik, ha az azt megelőző 5 percen belül licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra.

Licitlépcső: A licitlépcső mindig a legutoljára tett ajánlat (aktuális ajánlat) összegétől függ, mértéke az alábbi táblázat szerit változik:

1 Ft-tól 100 Ft-ig 10 Ft
100 Ft-tól 1.000 Ft-ig 50 Ft
1.000 Ft-tól 2.000 Ft-ig 100Ft
2.000 Ft-tól 5.000 Ft-ig 200 Ft
5.000 Ft-tól 10.000 Ft-ig 500 Ft
10.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig 1.000 Ft
100.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig 5.000 Ft
500.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig 50.000 Ft
1.000.000 Ft-tól   100.000 Ft

Ajánlja a cikket ismerőseinek!

Feladó neve:*
Feladó e-mail címe:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Magamnak is elküldöm:

Megjegyzés:

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!