Főoldal - Címkék - olasz étel

Címkék / olasz étel


Így vették be az olaszok a várat

A Budavári Borfesztiválon immár hagyománnyá vált, hogy minden évben helyet kap egy vendégország, amely bemutathatja borait. Borzasztó nehéz feladat ez, hiszen egy ország borászatáról, borvilágáról nemhogy átfogó képet adni nem lehet két-három bódényi standon, de még csak ahhoz sem biztos, hogy elegendő, hogy felvillantsák a főbb fajtákat, borokat, borvidékeket.

Benvenuti al Sud! - Dél-Olaszország

"Ecco" - mondaná az olasz, hiszen megérkeztünk az utolsó állomásra olasz cikksorozatunkban. Az idei Budavári Borfesztivál díszvendége Itália lesz, így végigjártuk a tájegységeket (északnyugat, északkelet, közép Olaszország). Reméljük sok új információt tudtak meg. A hétvégi rendezvényen érdemes lesz az olasz borokból csemegézni!

Toszkánától Lazioig - Közép-Olaszország

A Budavári Borfesztivál díszvendége az idei évben Olaszország lesz, ebből az apropóból cikksorozatot indítottunk a Borászportálon. Eddig körbejártuk Észak-Olaszországot, először a nyugati oldalt, majd a keletit és most megérkeztünk Ravennához, Firenzéhez, Sienához és Rómához. Ismét sok állomás és érdekesség vár ránk!

Az Amaronetól a proseccoig - Északkelet-Olaszország

A Budavári Borfesztivál díszvendége Olaszország lesz, melynek kapcsán olasz cikksorozatot indítottunk. Első állomás Északnyugat-Olaszország volt. Most tovább haladunk kelet felé, egészen a szlovén határig. 

A hegyek és tenger közti világ - Északnyugat Olaszország

Előző cikkünket folytatjuk és megkezdjük olaszországi utazásunkat északnyugat felől. Először is egy úti tipp: ha éppen nem a helyszínen tanulmányozza a vidéket egy pincészetnél, akkor vegyen a kezébe egy pohár bort! Most már indulhatunk!

Az ország, ahol minden a bor körül forog

Az idei Budavári Borfesztivál díszvendége Olaszország lesz. Ennek alkalmából egy cikksorozattal szeretnénk jobban megismertetni a borfogyasztókkal az olasz csizma borvidékeit, és a szigetekről sem felezünk meg. De hívhatjuk ráhangolódásnak is az idei év egyik legfontosabb boros rendezvényére!

Szeptember 10-től lesz egészséges borfesztiválunk!

2014. szeptember 10-14. között rendezik meg a Budai Vár teraszain Magyarország legnagyobb borszakmai rendezvényét. Az idei Borfesztivál témája a bor és az egészséges életmód. A fesztivál díszvendége Olaszország lesz.

Vinitaly 2014 - a csapból is az olaszok folynak

Beszámoló - Minden évben április elején rendezik Veronában Olaszország legnagyobb méretű borkiállítását és vásárát, ami egyben az egyik legnagyobb ilyen Európában is. A 4100 kiállító nagyjából 150 ezer látogatót vonz, melyből 53 ezer a külföldi, mégpedig kb. 120 országból. A Vinitalyról 2500 körüli regisztrált újságíró tudósít, a Borászportáltól idén Bognár Attila járt a rendezvényen.

GV Pack - a legjobb választás pizzázáshoz is

Termékkatalógus - Olaszország, Franciaország mellett a legtöbb bort termeszti nem csak Európában, de az egész földön. Az olasz bor és gasztronómiai kultúra kétségkívül a legkiforrottabbak közé sorolható. Nem csoda hát, hogy egy olasz cég rukkol elő évről évre a leghasznosabb és legötletesebb borászati és gasztronómiai kiegészítőkkel, így exkluzív sajtvágó deszkákkal és pizza-késekkel is.

Toszkána tájai, borai és bájai

Bor- és gasztrotúra-ajánló - Egységes Olaszország csak papíron létezik. Ahány tartomány, annyiféle tradíció, kultúra és gasztronómia él egymás mellett évszázadok, évezredek óta. Már nemcsak a tengerparti üdülővárosokat, hanem a történelmi látnivalókról, jó borokról és finom ételekről híres vidékeket is egyre több magyar utazó keresi fel. A bor- és gasztroturisták egyik legnépszerűbb úti célja Toszkána.

Szicília: a jövőbe tartó múlt

Bortúra - Szicília éghajlatból adódóan leginkább az olajbogyó és a szőlőtermesztésnek ad otthont, ezért elismert termékek itt az olaj és a bor. Ma is a sziget nemzeti össztermékének 17 %-át a szőlő és a bor adja, ezért különösen fontos Szicília szőlőtermesztésének a jövője. A sziget földrajzi elhelyezkedéséből, természeti adottságaiból következően nincs is más lehetősége, mint a föld és az ide látogató turisták.

Borhírek Olaszországból: a furmint bemutatkozott a VinItalyn

Beszámoló a VinItaly 2012-ről - A 46. alkalommal megrendezett verónai Vinitalyn idén is több mint 140.000 látogató vett részt. Nemzetközi buyerek és nagykereskedők, szakírók és újságírók, sommeleirek és chefek és az "enoturistáknak" nevezett borkedvelők négy nap alatt járhatták be a 95.000 négyzetméteren elterülő 12 hatamas pavilont, melyekben 24 országból érkező, 4.321 kiállító várta az öt kontinenes, több mint 120 országából ellátogatott borkedvelőit.

New York: rizsbor és olasz kaja Robert De Niro-nál

Utazás - Luxushotel - Gasztronómia - Egyedi berendezésű szobákkal, olasz étteremmel, párizsi belső udvarral és keleti hatású spa részleggel várja vendégeit Robert De Niro New York-i szállodája, The Greenwich Hotel. Na meg vodkával, grappával és szakéval. Rimai Tímea írása

hirdetés

Regisztráció

Alapadatok

A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail:*
E-mail újra:*
Leggyakrabban előforduló e-mail címek helyes végződése: gmail.hu, gmail.com, freemail.hu, citromail.hu, freestart.hu, hotmail.com, mailbox.hu, t-online.hu, mail.datanet.hu

Kérjük ellenőrizze, helyesen adta-e meg e-mail címét!

Jelszó:*
Jelszó újra:*
Töltse ki a fenti űrlapmezőket és élvezze a regisztrációval járó előnyöket:
 • hozzáférés exkluzív cikkeinkhez
 • akciós áron elérhető, aukciókon meghirdetett termékek vásárlása
 • részvétel a regisztrált olvasóinknak szervezett nyereményjátékainkon, amelyeken szebbnél-szebb boros ajándékok találnak gazdára: borfesztivál-, bortanfolyam belépők, borkülönlegességek, borhétvégék...stb.

Fontos, hogy adatait pontosan adja meg, mivel a nyereményről a regisztráció során megadott e-mail címen tájékoztatjuk,
valamint a nyeremény átvételekor esetlegesen felmerülő azonosítási problémák kockázata is csökken!


A regisztrációval Ön elfogadja a következőket:

 • A Borászportál rendszerében a későbbiekben létrejövő regisztrációhoz kötött funkciók a megadott adatokkal (e-mail cím, jelszó) használhatók.
 • A Borászportál rendszere eseti jelleggel hírlevelet, marketing célú üzeneteket küld a regisztráció során megadott e-mail címre.
 • Amennyiben Ön NYER, a Borászportál rendszere megjeleníti oldalain az Ön nevét, lakóhelyét (csak a települést) és e-mail címét.
A regisztráció menete:
 • Töltse ki a fenti űrlapot!
 • Kattintson a "Mehet" gombra.
 • Aktiválja regisztrációját, a megadott e-mail címre a Borászportál rendszere által küldött elektronikus levélben található linkre történő kattintással!

Jelszó emlékeztető

E-mail cím:


Adja meg a regisztrációhoz tartozó e-mail címét, hogy rendszerünk elküdhesse Önnek az ahhoz tartozó  jelszavát.

Szabályzat

A Borászportál aukcióin csak a regisztrált felhasználók vehetnek részt. Amennyiben Ön regisztrált felhasználónk, a licitáláshoz be kell lépnie.

Amennyiben a Vevő a termékre (az aukció tárgyára) érvényes licitet tesz, akkor a Ptk. 211. § szerint köteles azt az eladótól, a licitben megadott áron átvenni és pénzügyileg teljesíteni.
Az ellenérték üdülési csekkel nem egyenlíthető ki.

Leütött termék vagy szolgáltatás ellenértékét az aukció lezárultát követő 10 munkanapon belül kell kiegyenlíteni. 10 000 forintot meg nem haladó nyertes licit esetén a Borászportál által kiállított 1000, 2000 és 3000 forint értékű kuponok nem használhatóak fel.

Nyeremények átvétele:
Az aukción leütött nyeremények átvételére az alábbi lehetőségek vannak:

 • postai úton utánvéttel
 • adsfutárcég közreműködésével, utánvéttel
 • személyesen a Borászportál szerkesztőségében

Az átvételi módok közül az aukció nyertese szabadon választhat.
A nyerteseket munkatársunk a regisztrációkor megadott elérhetőségeken keresi meg a részletek egyeztetésével kapcsolatban.

Kérdés esetén az info@boraszportal.hu e-mail címen adunk felvilágosítást.

A "Licitálok" gomb:
Ha a "Licitálok" gombra kattint, Ön az aukción felkínált termékért vagy szolgáltatásért azt az árat ajánlja, amely "Az Ön ajánlata:" felirat mellett található. Ez rendszerint 1000 Ft-tal (kisebb értékű aukciók esetén 500 Ft-tal) magasabb, mint az előző ajánlat.
Amennyiben az aukció nem éri el a leütési árat, és az aukció lejáratának időpontjában Ön kínálta a legmagasabb árat, Ön nyeri az aukciót. 
Ha ez az ár megegyezik a leütési árral, szintén Ön nyeri az aukciót.

A "Licitálok" gombon minden esetben ki van írva, hogy Ön mekkora összeget ajánl az adott termékért/szolgáltatásért. Ezt az összeget a rendszer a más licitálóktól érkezett licitek figyelembe vételével 3 másodpercenként frissíti. Ha ön már licitált az adott termékre szolgáltatásra, a "Licitálok" gomb fölött kiírásra kerül, hogy az adott időpontban Ön áll-e nyerésre.

Az "Elviszem azonnal leütési áron" gomb:
Ha az "Elviszem azonnal leütési áron" gombra kattint, Ön a Leütési árat ajánlja az aukción szereplő termékért vagy szolgáltatásért. 
Ebben az esetben az aukció azonnal lezárul, és Ön nyeri azt a leütési áron.

Az aukció záró időpontja

Az aukció a Licit határidőnél megadott időpontban zárul (kép alatt jelölve). Abban az esetben, ha az aukció határidejét megelőző 5 percben érvényes licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra, az aukció határideje automatikusan meghosszabbodik 5 perccel.

Szómagyarázat

Licit: A licitáló az aktuális ár alapján - abból kiindulva - tesz egyszeri ajánlatot az adott szolgáltatásra vagy termékre, azaz az aukció tárgyára. Az egyedi licit mindig 1 licitlépcsővel magasabb, mint a legutoljára tett ajánlat.

Vevő: A vevő az a licitáló, aki az aukció lejártakor a legmagasabb összeggel licitált az aukció tárgyára vagy az a személy, aki a leütési árat ajánlotta a termékért, szolgáltatásért.

Leütési ár: Amennyiben a licit a licit határidő előtt eléri ezt az értéket, az aukció lezárul. A leütési árat ajánló licitáló nyeri az aukciót.

Kikiáltási ár: A kikiáltási ár az az ár, amelyről az aukció indul.

Eredeti ár: Az az ár, amelyért a szolgáltatás vagy termék az eladótól (pl. szállodától, fürdőtől) megvásárolható.

Licit határidő: Az az időpont (év, hónap, nap, óra, perc formában megadva) amikor az adott termékre vonatkozó aukció lezárul. Ha ezt megelőzően az aukció nem éri el a leütési árat, az a licitáló nyeri az aukciót, aki a legmagasabb összeget ajánlott a felkínált termékért vagy szolgáltatásért. A licit határidő meghosszabbodik, ha az azt megelőző 5 percen belül licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra.

Licitlépcső: A licitlépcső mindig a legutoljára tett ajánlat (aktuális ajánlat) összegétől függ, mértéke az alábbi táblázat szerit változik:

1 Ft-tól 100 Ft-ig 10 Ft
100 Ft-tól 1.000 Ft-ig 50 Ft
1.000 Ft-tól 2.000 Ft-ig 100Ft
2.000 Ft-tól 5.000 Ft-ig 200 Ft
5.000 Ft-tól 10.000 Ft-ig 500 Ft
10.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig 1.000 Ft
100.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig 5.000 Ft
500.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig 50.000 Ft
1.000.000 Ft-tól   100.000 Ft

Ajánlja a cikket ismerőseinek!

Feladó neve:*
Feladó e-mail címe:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Magamnak is elküldöm:

Megjegyzés:

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!