Borlexikon
A
Á
B
C
Cs
D
E
É
F
G
Gy
H
I
Í
J
K
L
M
N
Ny
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
Sz
T
U
Ú
Ü
V
W
Z
Zs
Általában színtelen, legtöbbször erjesztett gabonából vagy burgonyából készülő égetett szesz. Ízanyagokat csak nyomokban tartalmaz, nagyrészt víz és etanol elegye. Két alaptípusa létezik: a lengyel vodkák jellemzője, hogy valamilyen gyümölccsel ízesítik, míg az orosz típus teljesen hagyományos, íztelen. A vodka szesztartalma általában 35-70% térfogatszázalék, a standard orosz és lengyel márkáké pedig legtöbbször 40%. Semleges íze miatt kedvelt koktélalapanyag.
Témánál vagyunk
Minden borkedvelő polcán ott a helye!
Édesítsd meg a Valentin napot kézműves Demeter Chocolate bonbonokkal!
Kövesdi Zsófia sikere igazolja, hogy a villányi terroir alkalmas a világelitbe tartozó vörösborok készítésére
Nincs olyan kérdés, amit ne tehetnél fel a borokról
Itt a helyed
01. 17. - 04. 24.
Borkollégium, Budapest
Borkóstoló