Borlexikon
A
Á
B
C
Cs
D
E
É
F
G
Gy
H
I
Í
J
K
L
M
N
Ny
O
Ó
Ö
Ő
P
R
S
Sz
T
U
Ú
Ü
V
W
Z
Zs
Általában színtelen, legtöbbször erjesztett gabonából vagy burgonyából készülő égetett szesz. Ízanyagokat csak nyomokban tartalmaz, nagyrészt víz és etanol elegye. Két alaptípusa létezik: a lengyel vodkák jellemzője, hogy valamilyen gyümölccsel ízesítik, míg az orosz típus teljesen hagyományos, íztelen. A vodka szesztartalma általában 35-70% térfogatszázalék, a standard orosz és lengyel márkáké pedig legtöbbször 40%. Semleges íze miatt kedvelt koktélalapanyag.
Témánál vagyunk
Legyen olyan az étel, hogy bárki megláthassa benne a szépet
Magyar borok a karácsonyi vacsorához
A szomorkás novemberi napokon vidámsággal érkezik a Libabőr Fesztivál
Ferenc Pápa áldását adta a magyar borra
Itt a helyed